Irodalomóra kicsit másképp

2018. január 18. 18:19 | Szendi Rita

Rendhagyó irodalomóra invitálták a gyulai diákokat a Mogyoróssy János Városi Könyvtárban, ahol az volt a cél, hogy a tanulók közelebbről is megismerkedhessenek a kortárs magyar költészet jelentős alakjaival. Vörös István és Lackfi János József Attila-díjas költők humoros tanórája nagy sikert aratott a diákok körében.

A gyulai, Mogyoróssy János Városi Könyvtárban telt ház fogadta a két költőt. A két szerző régi, a diákok számára nehezen értelmezhető verseket választott ki. Az egyik ilyen átköltött vers a „Szilágy Örzsébet email-jét megírta” című alkotás volt.

– Gwendoline... Olyan, mint egy díva. Kattintja a küldést, sürgeti a gépet, ám rendszerhiba éppen most lép fel. Apukám levelet írtam a gyereknek, a szöveg hova lett, kihajítottam eztet. Letöröm derekad, ha ezt a gépet bántod, egy vagyon aranyom, kérjük meg a Márkot. Értem én szomszéd, hogy a cucc beégett... – olvasta versének sorait a József Attila-díjas költő, Lackfi János.

A humorosra vett forma sikert aratott a diákok körében. A másik vendég az egyik kortárs magyar költő, Orbán Ottó egyik verset írta át.

– Apa figyelj, most kérdezek valamit. Te hallottál róla, hogy itt ez az izé, vagy úgy mondjam micsoda, ami innen jár le naponta oda, vagyis úgy értem, hogy nem innen csak na, járni ugyan nem jár, közlekedik... – adta elő humorosan a József Attila-díjas költő, Vörös István.

A rendhagyó órát azért szervezték meg, hogy a Gyulán tanuló diákok közelről is megismerkedhessenek a kortárs magyar költészet jelentős alakjaival.

 

További programok »

Gyula

Tűzijáték nélkül, de lesz megemlékezés augusztus 20-án Gyulán

Bár tűzijátékot nem rendeznek, nem marad el az augusztus 20-i megemlékezés Gyulán. Szabadtéri, kislétszámú családi programok, kötött létszámú esti ünnepi műsorral, amelyre regisztrálni kell – így jellemezhetők röviden az államalapítás emlékünnepének gyulai történései augusztus 20-án – írja a Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. közleményében.
2020. augusztus 11. 16:03
FEL