Irodalmi est - a világhírű Ektomorf énekese volt a vendég

2016. január 6. 15:36 | Horváth Szabolcs

Az idei év első Békéscsabai Irodalmi Estjét rendezték meg a városháza dísztermében kedden. Az est közel 10 évvel ezelőtt azért indult, hogy a szép magyar nyelv és irodalom méltó terek kapjon legalább minden hónapban egyszer.    Az idei év e

Az idei év első Békéscsabai Irodalmi Estjét rendezték meg a városháza dísztermében kedden Az est közel 10 évvel ezelőtt azért indult, hogy a szép magyar nyelv és irodalom méltó terek kapjon legalább minden hónapban egyszer.

Klasszikus és kortárs írások kerültek most is terítékre. A színészek – Presits Tamás és Tomanek Gábor - először a már világhírű Ektomorf zenekar frontemberének Farkas Zoltánnak az önéletrajzi könyvéből olvastak fel részleteket, aztán az énekes beszélt a pályafutásáról, arról hogy honnan is indult és milyen tervei vannak a jövőre nézve. Elmondta, a csapat februárban indul el egy negyven állomásos amerikai turnéra és utána azonnal Kínába utaznak koncert körútra. Ezután Simonyi Imre versei következtek. A szervező kifejtette, hogy az irodalmi est a következő hónapban lesz tízéves, amit az első után álmodni sem mert.

- Hihetetlen dolog, hogy eljutottunk idáig, hogy 10 éve tud működni ez a felolvasó est, ami valójában egy irodalmi show műsor. Amikor létrehoztam az estet nem az volt a szándékom, hogy bárkinek a vetélytársa legyek. A célom az volt, hogy méltóképpen ünnepeljük a szép magyar nyelvet és a nézőknek minden hónapban egy felejthetetlen éjszakát biztosítsunk. Egyébként az est a Frankó Shownak - ami 1999-ben volt - az irodalmi változata. Már jelenleg is gőzerővel készülünk a jubileumra és szeretnénk azokat is meginvitálni, akiknek a műveiből olvastunk fel. Neveket nem szeretnék elmondani, de lesz nagyon sok meglepetés érdekesség- mondta el Frankó Attila a Szeretlek Békéscsaba Egyesület elnöke. 

FEL