Gondatlanságból elkövetett halálos közúti baleset okozóját ítélték el

2024. május 16. 19:18 | behir.hu

Hétfőn tartott előkészítő ülést a Békési Járásbíróság, annak a férfinak az ügyében, aki halálos közúti balesetet okozott, 2022 novemberében.

A röviden összefoglalt vádirati tényállás szerint a vádlott 2022. november 18-án reggel személygépkocsiját vezetve közlekedett lakott területen kívül, amikor haladása során az előtte haladó, legalább hat gépjárműből álló kocsisor folyamatos előzésébe kezdett. Áttért a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba és folyamatosan, a jobb oldali forgalmi sávba történő visszatérés nélkül elhaladt több gépjármű mellett, majd egy figyelmeztető jelzéssel ellátott lassú járműből és a hozzákapcsolt földrostagépből álló járműszerelvény előzését is megkezdte legalább 88 km/órás sebességgel.

A vádlott rosszul mérte fel az előzés céljából igénybevett bal oldali forgalmi sáv szabad területét, így későn észlelte a vele szemben szabályosan, 67 km/h sebességgel közlekedő sértett által vezetett járművet, ezért összeütköztek. A sértett jobbra húzódással megpróbálta elhárítani az ütközést, azonban így sem sikerült elkerülnie a balesetet. Az ütközés következtében a vádlott nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, a sértett súlyos sérülései miatt a helyszínen elhalálozott.

Forrás: Békés Vármegyei Főügyészség

További programok »

Itthon

Hangulatjelentés a magyar-német meccs csabai szurkolóitól

A futball olyan játék, amit 22-en játszanak 90 percen át, és a végén mindig a németek nyernek – mondta a híres angol futballista, Gary Lineker. Sajnos ez szerda este sem volt másképp a magyar válogatott soron következő Európa-banoki csoportmérkőzésén sem.
2024. június 19. 20:35
FEL