Interaktívan a balesetmegelőzésért - Szakértők tartottak előadásokat Gyulán

2022. október 12. 17:00 | Szabó Judit

A szolnoki Üzenet Táncszínház tartott előadást Gyulán, a Erkel Ferenc Művelődési Központban szerdán. A balesetmegelőzési rendezvényen szakértők is megszólaltak, és egy ittasan balesetet okozó fiatalemberrel készült beszélgetést is levetítettek.

A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság szervezésében tartott előadást szerdán a szolnoki Üzenet Táncszínház. Az „Üzenet a biztonságért” produkciót több mint 300 gyulai általános- és középiskolás tekintette meg. A látványos előadások a közlekedésben előforduló helyzeteket ábrázoltak. Szombati Andrea r. őrnagy, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta, hogy a gyerekekkel nagyon nehéz sokszor megértetni a közlekedés fontosságát, ezért ilyen formában próbálnak hozzájuk eljutni. 

– A rendőrség részéről igyekszünk mindig olyan balesetmegelőzési programokat előkészíteni és lebonyolítani, amelyek valóban hatásosak. Most is az általános- és középiskolás diákokat hívtuk meg. Azt is tudjuk, hogy ha nekik közleményt vagy írásos anyagot adunk, nem biztos, hogy elolvassák és célba ér az üzenetünk. Ezért a szolnoki Üzenet Táncszínház segítségével igyekeztünk a mai napra egy olyan programot összeállítani, ami követhető és befogadható – mondta el a szóvivő.

A táncokban megjelentek például az utcai káosz, a büntetőfékezés vagy éppen a "se hall, se lát" témák. Két előadás között szakértők beszéltek a látottakról.

Fotó: behir.hu

 

– A fiataloknak megpróbálunk olyan információkat adni, hogy a jót és a negatívan feldolgozható dolgokat is megismerjék. Elgondolkodtatni kívánjuk őket. Talán az a legfontosabb, hogy amikor ők is megjelennek majd a közlekedésében, akkor ne félelemmel lépjenek be a közlekedő partnereik közé – hangsúlyozta Benkő Mihály, a Közlekedéstudományi Egyesület Emberi Tényezők Szakcsoport elnöke.

Fotó: behir.hu

 

A rendezvényen a rendőrség bemutatott egy olyan filmet is, amelyben egy ittasan balesetet okozó fiatalember mesélte el a történetét, miszerint autójával árokba hajtott, és a mellette utazó barátja súlyosan megsérült.

További programok »

Gyula

Harmadjára rendezik Gyulán a Tűzoltó Csillagtúrát

Az XXIV. Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrát május 9-12. között Gyulán tartják. Az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón jártunk, ahol elhangzottak az esemény részletei, valamint színes programkínálata. Gyula városa harmadjára házigazdája ennek szakmai, családi lánglovag-összejövetelnek.
2024. április 23. 16:24
FEL