Interaktív pénzügyi napot tartottak a Kemény Gábor szakgimnáziumban

2018. december 1. 14:29 | Kovács Andrea

"Pénzre váltható tudás" címmel tartottak ismeretterjesztő programot a Kemény Gábor szakgimnáziumban, Békéscsabán. Az iskola diákjai általuk ismert vendégektől hallhattak tanácsokat a pénzügyeik tudatos kezeléséhez. Az online kvíz-show segítségével pedig saját tudásukat is letesztelhették. 

 

 

Az ismeretterjesztő program interaktív tanórákkal indult, amelynek témája a középiskolai korosztály pénzügyi tervezése volt. Itt az iskola előzetes képzésen résztvevő tanárai olyan kérdéseket tettek fel a diákoknak, amelyek által szembesülhettek azzal, mennyibe kerül például egy nyári fesztiválon való részvétel, a külföldi nyelvtanulás vagy a jogosítvány megszerzése. Ehhez kapcsolódóan pénzügyi tervet is kellett készíteniük arról, mikor, milyen bevételi forrásból tudnák az ezekhez szükséges anyagi hátteret maguknak biztosítani.

A program második részében az iskola diákjai, az ismert rádiós műsorvezető Garami Gábor által vezetett interaktív beszélgetésen is részt vettek. A sportolóktól, zenészektől,  az iskola egykori, ma már vállalkozóként dolgozó tanulóitól hallhattak hasznos tanácsokat a pénzügyi tervezésről, pénzkezelési technikákról.

A beszélgetés után egy online vetélkedő zárta a napot, ahol saját pénzügyi ismereteiket is letesztelhették a diákok. A rendezvény célja az volt, hogy használható tudást adjanak a középiskolásoknak. A fiatalok ismerjék és értsék meg az őket körülvevő világ gazdasági és pénzügyi folyamatait,  és ezáltal könnyebben boldoguljanak a pénzügyi világban –mondta el kérdésünkre Skultétiné Barna Anita, az intézmény igazgatója.

 

További programok »

Oktatás

Kásler: gyermekközpontú és hazafias szemléletű a megújult Nemzeti alaptanterv

A megújult Nemzeti alaptanterv (Nat) egyszerre 21. századi, gyermekközpontú és hazafias szemléletű dokumentum - mondta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere pénteken Budapesten. A miniszter bejelentette, hogy elkészültek és az Oktatási Hivatal honlapján elérhetők a módosított Nemzeti alaptantervhez kapcsolódó kerettantervek.
2020. február 21. 15:11
FEL