Inkubátortakarók és koraszülöttfészkek érkeztek a gyulai kórházba

2020. június 26. 17:08 | D. Nagy Bence

Százezer koraszülött babán segítene az Alapítvány az Alapítványokért szervezet. Az alapítvány úgynevezett Plüsskomandója országszerte keresett fel kórházakat, így jutottak el Gyulára is.

Péntek délután a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán tagkórházának Semmelweis-tömbjéhez érkeztek azok a koraszülöttfészkek, inkubátortakarók, textíliák és egyéb adományok, amelyeket az Alapítvány az Alapítványokért Plüsskommandója szállított Gyulára. 

– Országszerte 21 perinatális és neonatális intenzív centrumnak szeretnénk segítséget nyújtani azokkal az új, speciális eszközökkel, amelyek a koraszülöttek kényelmét és biztonságát szolgálják az inkubátorban – mondta el a behir.hu kérdésére Nyilka Ildikó, az Alapítvány az Alapítványokért kuratóriumi elnöke, a Plüsskommandó vezetője. Mint mondta, az úgynevezett pocakfészkek és speciális sálak mind az édesanya közelségét éreztetik a máskülönben szerény berendezésű inkubátorokban.

 

Plüssök minden mennyiségben.

 

A Plüsskommandó több mint 1 millió forint értékű eszközt szállított Gyulára, a melyet Görgényi Ernő polgármester jelenlétében Dr. Kövesdi József osztályvezető főorvos vett át. A speciális felszereléseket az alapítvány munkatársai készítik legtöbbször kapott plüssökből, amelyeket nem egy esetben hazai hírességek ajánlanak fel a jótékony célra. 

– Köszönet illeti az adományozó alapítványt, az általuk szállított eszközök ugyanis nemcsak modern, mosható, praktikus eszközök, de a babák és a szülők számára is a biztonságot is jelentik a legveszélyeztetettebb időszakban – emelte ki dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány kuratóriumának elnöke-

Az alapítvány pénteken Kecskemétről érkezett Gyulára, majd egy újabb szállítmánnyal Szegedet vették célba.

További programok »

FEL