Ingyenes tárlatvezetés a múzeumban - galériával

2021. augusztus 28. 16:06 | Csiffáry Zsuzsanna

A Munkácsy Mihály Múzeum kellemes kikapcsolódási lehetőségekkel csalogatja a látogatókat: augusztusban ingyenes tárlatvezetésekkel kedveskedik a látogatóknak. Szombaton délután teltházas tárlatvezetést tartott az intézmény munkatársa, Mocutáné Zabán Klára.

A tárlatvezetésekre két alkalommal volt lehetőség ellátogatni: augusztus 21-én és augusztus 28-án 14 órakor. Az érdeklődők a 'Békéscsaba az évezredek idővonalán' és a 'Munkácsy Mihály – Egy géniusz diadala' című kiállítási egységeket láthatták.

A kiállításokat 25 fő tekintette meg szombat délután.

– A múzeum a közelmúltban múzeumpedagógiai kiadványt állított össze a Munkácsy-tárlathoz. A füzetecske megjelenésében egy okostelefont idéz, tartalmában pedig számos olyan elem – így QR-kód is – van, amelyet egy igazi okostelefonnal megnyitva további ismeretanyagok érhetők el, vagy játékok indíthatók –  fogalmazott Ando György igazgató.

A tárlatvezetés céljáról Mocutáné Zabán Klára beszélt.

– Nemcsak Békéscsabát szerettük volna bemutatni a látogatóknak, hanem azt is, hogy az adott kiállítási egységhez milyen történelmi események kapcsolódhatnak a világban –  mondta el a tárlatvezető.

Galéria

 

További programok »

FEL