Ingyenes digitális képzés a turisztikai vállalkozásoknak

2017. november 9. 12:28 | behir.hu

A Békéscsabai Médiacentrum Kft meghívására, Békéscsabán tart Digital Turisztikai Workshopot a Google a Magyar Turisztikai Ügynökséggel együttműködésben a békés megyei turisztikai ágazat kis- és középvállalkozásai számára. Az ingyenes képzés célja a digitális kompetenciák fejlesztése, ehhez a turisztikai területről vett példákat és esettanulmányokat mutatnak be.

A Google Magyarország 2017. áprilisában jelentette be a Digital Workshop programjának bővítését, mely idén kifejezetten a magyar kis- és középvállalkozásokat célozza. Az ingyenes képzések a digitális világ adta lehetőségek kihasználásában segítik a vállalkozásokat, amely hosszútávon a magyar gazdaság növekedését segítheti elő – tájékoztatott a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).

Az ötödik, békéscsabai workshop a 2017. november 17-én 9.30-kor kezdődik, amely a békés megyei turisztikai vállalkozásokat célozza meg leginkább.

A digitális tudást fejlesztik

Közölték, az oktatások célja mindenhol az, hogy fejlessze a digitális tudást, hiszen az internet a gazdasági fejlődés egyik legfontosabb motorja, ezért fontos, hogy mind a profitorientált cégek, mind a nonprofit szervezetek, alkotók és kulturális intézmények részt vehessenek olyan képzéseken, amelyek fejlesztik a digitális tudást. Ennek támogatására, a Magyar Turisztikai Ügynökség a Google Magyarországgal közösen a digitális kompetenciák és készségek fejlesztésére ágazati workshopokat tart.  A 3 órás Digitális Turisztikai Workshopokon való részvétel, ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A Digitális Turisztikai Workshopok témái:

  • Milyen lehetőségeket rejt az internet a vállalkozások részére?
  • Hogyan lehet profitot termelni a weben?
  • Hogyan kerülhet fel a Google térképre és milyen lehetőségeket rejt a Google My Business?
  • Digitális marketingstratégia kialakítása a Google Magyarország tolmácsolásában
  • Beszédes adatok – ingyenes piackutatási eszközök
  • Esettanulmányok, példák turisztikai területről

Az MTÜ kifejtette: a képzéseken a kkv-k olyan kézzelfogható tudással gazdagodnak, mely lehetővé teszi számukra az internet adta előnyök eredményesebb kihasználását és ezen keresztül a valós növekedést.

A résztvevők száma korlátozott, egy workshopon száz fő vehet részt, ezért a részvétel regisztrációhoz kötött. Ide kattintva tud regisztrálni.

Időpont: 2017. november 17.  9:30-13:00

Helyszín: 5600 Békéscsaba, Csabagyöngye Kulturális Központ

A rendezvény a Békéscsabai Médiacentrum Kft. és a Csabagyöngye Kulturális Központ támogatásával valósul meg.

További programok »

Gazdaság

FEL