Ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók

2020. március 28. 12:16 | behir

A közösségi közlekedés járatainak számát tovább csökkentik. Leállítják azokat a távolsági buszjáratokat, amelyek vonatközlekedéssel kiválthatók – jelentette ki Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs szombati online sajtótájékoztatóján.

Az államtitkár azt ajánlotta: aki teheti, mobil applikációval vásárolja meg a menetjegyet. 
 
A veszélyhelyzet elrendelése óta látványosan csökken a forgalom a közösségi közlekedésben is, ami azt jelenti, hogy az emberek jelentős része komolyan vette a figyelmeztetéseket – állapította meg Schanda.

Az államtitkár úgy fogalmazott: a mától életbe lépett kijárási korlátozásnak további utasszámcsökkentő hatása lesz, és ez a cél is. Hozzátette: az operatív törzs a tömegközlekedési járatok számának további csökkentéséről döntött, változik a menetrend is, az egészségügyi dolgozók pedig ingyen utazhatnak a helyközi közösségi közlekedésben.

 
Maradjanak otthon az idősebbek!

Magyarországon jelenleg 343 fertőzött és 11 halott van – összegezte a koronavírussal kapcsolatos  legújabb adatokat Müller Cecília országos tiszti főorvos a tájékoztatón. Hozzátette: a kijárási tilalom korlátozása lassítja a járvány terjedését.

„Felszólítanám és kérném ismételten nagy tisztelettel az időseket arra, hogy maradjanak otthonukban. Az ő legfőbb védelmüket az szolgálja,  hogyha nem találkoznak más személlyel. Ez a lehetőség, amit a jogszabály biztosított, a kijárási korlátozással meghatározott időtartam, tehát a délelőtt 9-től 12 óráig, tekintsük ezt egy utolsó lehetőségnek hogyha más egyéb nem áll rendelkezésre.

Tehát az első körben szeretném kérni a családtagokat , hogy gondoskodjanak az idős hozzátartozóról” – hangoztatta a tiszti főorvos.

Kiss Róbert rendőr alezredes közölte: a rendőrség előállította azt a személyt, aki üveggel dobálta a mentősöket. Elmondta: eljárást fognak indítani az ehhez hasonló esetekben. Rámutatott: közel 27 tonnányi védőfelszerelés érkezett hazánkba és aláhúzta, hogy a magyar lakosság megértette az új szabályokat. Összesen 15 személy ellen indult rendőri eljárás.

Kiss jelezte, hogy hétfőtől elindul a kórházparancsnoki rendszer.

 

Forrás: hirado.hu

További programok »

FEL