Információs „totemoszlopok” Békéscsabán

2021. március 2. 16:51 | Mikóczy Erika

Békéscsabán sétálgatva látszik, hogy a közterületeken sok helyen folyik kivitelezés, amelynek során új köztéri elemeket, okos eszközöket helyeznek ki.

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere a hivatalos közösségi oldalán számolt be arról, hogy a Modern Városok Program keretében megvalósuló SMART közvilágítási rendszer kialakítása Békéscsabán elnevezésű projekthez kapcsolódóan, a város forgalmasabb pontjaira összesen 9 darab információs totemoszlopot helyeznek ki.
 
– A vandálbiztos totemoszlopok multimédiás kezelőfelülete a lakossági tájékoztatás új eszközei lesznek. Az információs oszlopok WiFi-pontként, környezeti szenzordobozként, és szükség szerint vészhívó berendezésként is működnek majd, valamint a kijelzőn aktuális közérdekű információs tartalmak is helyet kapnak – tájékoztatott Szarvas Péter. 
 
 

Fotó: facebook.com/szarvas.peter.bcs
 
 
A polgármester jelezte, hogy információs totemoszlopok állnak majd a polgármesteri hivatal előtt, a Jókai színház előtt, a Korzó téren, a CsabaPark Gyulai úti bejáratánál, a piac Trefort utcai bejáratánál, a Kazinczy utcai üzletsor előtt, a Gőzmalom téren, az Áchim L. András lakótelepen és Jaminában, a Kolozsvári utcában. Ezek beállítására és próbaüzemére a tervek szerint a következő hónapokban kerül sor.

További programok »

Itthon

Nem kenyerünk a szemfényvesztés! – látásápolás nyáron

Legyen szó szemcseppekről, vitaminokról, vagy akár napszemüvegekről, a látószervünk a bőrhöz hasonlóan kiemelt és tudatos védelmet igényel. Nyáron intenzíven vigyáznunk kell, amikor a forróság, az UV, a gyakrabban előforduló bulizás, valamint sokaknál a pollen is árt a szemnek.
2024. június 24. 11:45
FEL