Induljunk időben – lezárták a gyomai Hármas-Körös-hidat

2018. július 18. 17:13 | Szabó Rita

Július 16-ától teljes hídzár lépett érvénybe Gyomán. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásának részeként ugyanis felújítják a Hármas-Körös-híd alépítményeit. A munkálatok idejére a forgalmat terelőútra irányítják át. A menetidő akár 20 perccel is megnövekedhet.

 

 

A lezárás ideje alatt a személygépjárművek, a maximum 7,5 tonna össztömegű járművek, a menetrend szerinti autóbuszok, valamint a hivatásos szervek járművei egy másik útvonalon, egy 8,7 kilométer hosszú elkerülőn közlekedhetnek majd. A helyiek vegyes érzelmekkel fogadták a forgalomelterelést. Volt olyan gyomai lakos, aki próbálta pozitívan megélni a forgalomelterelést és a jó oldalát venni a történteknek.

– Így legalább egészséges üzemmódba kapcsolunk és nem megyünk autóval körbe 8 kilométert, inkább gyalogolunk másfél kilométert - fogalmazott Kállai Béla.

Bogya Lajos elárulta, hogy neki a mindennapi munkáját nehezítette meg a hídzár,  ugyanis Gyomaendrődről, Körösladányba szállít dolgozókat, és most kerülnie kell, ami plusz kilométert és  menetidőt jelent neki.

– Kicsit gondot okot ez a lezárás, de ha meg kell csinálni, akkor meg kell csinálni, nincs különösebb választási lehetőségünk. Az a szerencsénk, hogy legalább az út készen van, és az jó - fejtette ki véleményét Takács János.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Békés Megyei igazgatója arról tájékoztatott, hogy az előzetes állapotfelmérések indokolták a Hármas-Körös-híd rekonstrukcióját. Ennek részeként többek közt felújítják a hídszerkezetet alátámasztó hídfőt, a pilléreket, valamint a háttöltést is.

– Mindenféleképpen beavatkozás szükségeltetett a hídon. Az alépítményeken túl a dilatációs szerkezete is cserére szorult, ezzel is már évek óta problémák voltak, tehát megértek az adott szerkezeti elemek a rekonstrukcióra, felújításra. Hozzá kell tennem, hogy ez a felújítás nem teljes körű, hanem részleges - árulta el Virág Mihály, Magyar Közút Nonprofit Zrt. Békés megyei igazgatója.

A munkálatok előreláthatólag két hónapon át tartanak, ez idő alatt a nagyobb össztömegű járművek és minden további jármű a szomszédos településeket érintve, az országos közúthálózaton kijelölt terelőúton közlekedhet majd.

További programok »

FEL