Íme a hétvégi ejtőernyős verseny győztesei

2021. szeptember 20. 17:00 | Csiffáry Zsuzsanna

A Magyar Tartalékosok Szövetségének Békés Megyei Szervezete és a Békéscsabai Ejtőernyős Alapítvány első alkalommal rendezte meg a célra szálló és célbaugró versenyt, a békéscsabai reptéren. Az esemény célja a hagyományteremtés és a sportág népszerűsítése volt.

A Magyar Tartalékosok Szövetsége Békés Megyei Szervezete és az Ejtőernyős Alapítvány Békéscsaba közösen rendezte meg a hétvégi ejtőernyős versenyt. A megmérettetés támogatója a Honvédelmi Sportszövetség volt. A védnök Széles Ernő nyugállományú dandártábornok, a Magyar Tartalékosok Szövetsége országos elnöke volt aki pénteken személyes részvételével
nyitotta meg az eseményt. Az eseményről
Nagy Zoltán nyugállományú ezredes Magyar Tartalékosok Szövetsége Békés Megyei Szervezet elnöke adott tájékoztatást. 

– Ugyan a nagy szél miatt a 26 versenyző nem szállhatott fel a gépre, de szombaton és vasárnap látványos ugrásokat láthattak a csabai reptérre kilátogató érdeklődők – fogalmazott.

A verseny igazgatója Mengyán László,  a versenybíró Horváth Pál volt. A verseny 1000 méteres magasról célbaugró és célra szálló versenyszámokban
zajlott.

Eredmények:

Célra szállás:
1. Páska Gábor     

2. Fenyvesi Roland     

3. Hrabovszki Krisztián

Célba ugrás:
1. ifj. Tímár Vince     

2. Varga Zoltán     

3. Sztasák Imre

– A programot számtalan érdeklődő tekintette meg, és mindannyian lelkesen tapsoltak a versenyzőknek. Az időjárás sajnos nem mindenkor segített ennek a sportágnak, több esetben is fel kellett függeszteni az ugrások végrehajtását az erős széllökések miatt. Nagyon örülök, hogy mindennek ellenére sikerült célba érnünk, méghozzá balesetmentesen – fogalmazott Nagy Zoltán.

Galéria

További programok »

FEL