Íme a csapat, akikkel a CT vizsgálatokon találkozhat

2018. szeptember 22. 08:47 | Gyemendi Réka

Ők azok, akik hivatástudattal és elkötelezettséggel végzik a mindennapi vizsgálatokat a radiológián, amelyhez immár az egyik legmodernebb CT berendezést használhatják – írja az Orosházi Kórház sajtóközleménye.

Még július közepén adták át ünnepélyesen az Orosházi Kórház új CT-jét. Arról, hogy miben más ez az eszköz mint a korábbi,  dr. Sebők Edit radiológiai osztályvezető főorvos beszélt.

– Míg az előző eszköz egy 16 szeletes spirál CT volt, addig a mostani egy magasabb deketorszámú, 32 szeletes spirál készülék. A magasabb dekektorszám lehetővé teszi a gyorsabb vizsgálatokat, ezáltal a betegek kevesebb sugárterhelést kapnak. Javult a képminőség, jobban értékelhető, szebb vizsgálatok készülnek, így jobbak, pontosabbak lehetnek a diagnózisok. Bővült a szakmai profil is, hiszen ezzel a készülékkel már vastagbél vizsgálatokat is el lehet végezni, így rákszűrésre is alkalmas lesz a készülék. De van olyan funkciója is, ami megjelöli, a bélben hol lehetnek polipok, így a vizsgáló orvos ezeket a területeket tüzetesebben szemügyre veheti – összegzett a főorvos.

Az orvosok és az operátorok az elmúlt hetekben már az új CT-vel dolgoztak, közben egyre jobban megismerték a használatát és elsajátították az új vizsgálati lehetőségeket is.

Aki CT vizsgálatra érkezik a radiológiára, velük találkozhat a Központi Technológiai Tömb földszintjén (a képen balról jobbra):

Dr. Sebők Edit radiológia osztályvezető főorvos, Dr. Gera Zsuzsanna radiológus adjunctus, Tóth Emese diplomás képalkotó, Hanó Ferencné CT részlegvezető asszisztens, Süle Olga képi diagnosztikai asszisztens, Dósai Bohus Maja radiológiai osztályvezető asszisztens, Dr. Tóth Ibolya  radiológus főorvos, Dr. Környei Zsuzsanna radiológus főorvos.

 

Forrás: Orosházi Kórház

További programok »

Itthon

Békéscsabai fiatalokat támogatott a város

Aláírták szerződéseiket azok a fiatalok, akik a „Békéscsaba hazavár!” önkormányzati támogatásban részesültek. A pályázatban a helyi önkormányzat hallgatói ösztöndíjjal, valamint a már végzett diákokat életkezdési támogatással segíti.
16:36
FEL