Karantén-történetek: Ilyenek egy 11. osztályos, gyulai diák mindennapjai

2020. április 2. 18:45 | Csiffáry Zsuzsanna

Új sorozatunkban olyan Békés megyeieket mutatunk be, akik habár a négy fal közé szorultak, igyekeznek megtalálni helyüket az új helyzetben. Erről mesélnek a behir.hu-nak.

Az önkéntes karantén és a közösségektől való visszavonulás szükséges ahhoz, hogy ne tudjon korlátok nélkül tombolni a koronavírus-járvány. De nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy milyen hatással lehet az emberek mentális egészségére a bezártság. Egy 11. osztályos diák arról mesélt, hogy otthon is képes megtalálni a lehetőségeket.

Az online oktatás bevezetése nem ment zökkenőmentesen mindenhol – mesélte a behir.hu megkeresésére Medovarszki Tímea, a Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium 11. osztályos tanulója.

– A tanárok és mi, diákok sem vettük könnyen az akadályokat. A nehéz kezdés után viszont belerázódtam és most már úgy érzem, hogy talán könnyebben megy az online tanulás. Rendszerezettebbnek érzem magam, jobban rá vagyok kényszerülve az önálló felkészülésekre. A feladott feladatok mennyiséget azonban még így is soknak érzem. Ennek ellenére a tanulás mellett mindig szakítok időt arra, hogy kimehessek a szabadba. Délutánonként a testvéreimmel ki szoktunk menni, játszani az udvarra – részletezte tapasztalatait a diáklány.

Az esti tanulás után, ha ideje engedi, megnéz egy filmet vagy felhívja a barátait, akikkel folyamatosan tartja a kapcsolatot.  De iskolájukban a tanulás nemcsak a tanulmányokra terjed ki.

– Kipróbáltam a sütést és nagyon megtetszett. Például megtanultam fahéjas csigát sütni. Azóta többször is csináltam már, és nyugodt szívvel mondhatom, nem is olyan rossz. Ha épp nincs feladatom vagy tanulnivalóm, édesanyámnak segítek a háztartásban. Tegnap például én csináltam az ebédet, de ott segítek, ahol tudok. Van, hogy a testvéreimnek szükségük van segítségre a tanuláshoz, ilyenkor, ha anya nem ér rá, én foglalkozom velük – tette hozzá a nebuló. 

 

Galéria

További programok »

FEL