Ilyen állapotban még biztosan nem látta a Békés Megyei Könyvtárat!

2021. március 2. 16:03 | Varga Diána

Szokatlan képet posztolt kedden a megyei bibliotéka.

Könyvek, ameddig a szem ellát – nem mondhatjuk, hogy ez a látvány idegen lenne egy könyvtárban. Az azonban már különös lehet, hogy a kötetek nem a megszokott helyen, a polcokon sorakoznak, hanem a földön.... Mintha csak egy kilakoltatásnak lennénk a szemtanúi.

Nem járunk messze az igazságtól: a Békés Megyei Könyvtárban jelenleg is zajlanak a felújítási munkálatok, melynek részeként korszerűsítik az épület fűtését, kicserélik a nyílászárókat, az ingatlan homlokzati hőszigetelésen esik át és a létesítmény napelemes rendszert is kap. A beruházás fejleményeiről ide kattintva olvashat. A könyvek tehát valóban költöznek, de csak ideiglenesen, az ablakcsere miatt.

 

Ablakcsere előtt...

Közzétette: Békés Megyei Könyvtár – 2021. március 2., kedd

 

Habár a bibliotéka a járványügyi korlátozások miatt nem lehet nyitva, az élet itt sem állt meg: a kötetek online kölcsönözhetőek, ennek menetéről itt írtunk bővebben. 

Nemrég a 7.TV stúdiójának vendége volt Rakonczás Szilvia, a könyvtár igazgatója, akit a január 22-én, a magyar kultúra napján átvett Könyvtári Minőség Díjról, illetve a bibliotéka szerteágazó tevékenységéről is kérdeztünk. 

 

FEL