Így zajlik a lomtalanítás Békéscsabán

2020. szeptember 19. 11:00 | D. Nagy Bence

A DAREH Bázis Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt. munkatársai szombaton a kora reggeli órákban ismét elkezdték a lomtalanítást Békéscsabán.

A DAREH munkatársai ezúttal összesen 18 hulladékgyűjtő járművel indultak útnak. A gépjárművek magas számát a tavasszal elmaradt lomtalanítás is indokolta, mivel egy-egy hosszabb utca esetében akár 2-3 hulladékszállító bevetése is szükséges a több tonnányi lom eltakarításához.

A cég munkatársai a túlméretes lomot nem tudják elszállítani.

 

A szeptember 12-ei külterületi hulladékgyűjtést követően ezúttal a belvárosi kerületek takarítása zajlott. A cég lomtalanítást végző munkatársai elmondták, hogy lakosok sok esetben nem a DAREH honlapján is feltüntette módon teszik ki a hulladékot az utcára, illetve olyat is kihelyeznek, amelyet a hulladékgyűjtő járművek nem szállíthatnak el.

 

Kép: dareh.hu

 

 

További programok »

Itthon

Rábaközi szakmai kiránduláson járt a Békéscsabai Népi Díszítőművész Szakkör

Június első hétvégéjén a 2020. évi munkájáért Stark Emlékérmet kapott Békéscsabai Népi Díszítőművész Szakkör vezetője, Baráth Éva tanulmányúton járt csapatával. A szakkör 11 tagja a Csabagyöngye Kulturális Központ Csoóri Sándor Alap által támogatott pályázata segítségével a Rábaköz motívumkincsével ismerkedhetett meg.
17:38
FEL