Így majálisoztak több százan a Széchenyi ligetben

2017. május 2. 09:35 | Kugyelka-Zámbori Eszter

 

 

Több mint száz éve május elseje a munka és a munkások nemzetközi ünnepe, amelyet a legtöbb országban munkaszüneti nappal ünnepelnek, ahogy hazánkban is. Május elsején országszerte majálisokat rendeztek, így Békéscsabán is.

A hagyományokhoz híven idén is megrendezték a Csabai Majális és Ligeti Vásárt. A Széchenyi ligetben hétfőn délelőtt színes programokkal szórakoztatták a családokat. Az egész napos majálison az egyik legnépszerűbb program az íjászat volt. A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület a hagyományos íjászat mellett kézműves foglakozással, ügyességi- és társasjátékokkal várták a majálisozókat.

–Fontos számunkra, hogy a régi hagyományokat kövessük. Azért jöttünk el a kislányunkkal, hogy jó játékokat kipróbálhasson és körbenézhessünk. Ez fontos számunkra – mondta el az egyik anyuka.

A Csabai Majálison minden évben megrendezik a Ligeti Vásárt és Biopiacot is, ahol különböző kézműves tárgyakat vásárolhatnak az érdeklődők. Többek között ékszerek, sütemények és kistermelői sajtok között válogathattak a vásárlók, akik a termék készítőivel is találkoztak vásáron.

–Ezen a vásáron lehetőség van a termékekről beszélni a vásárlókkal. Nagyon sokat kérdeznek arról, hogyan készítjük a sajtokat – emelte ki Nyemcsok Mihály, kistermelő.

A Látogatóközpont udvarán a Bábika Játszóház foglalkozásain vehettek részt a gyerekek, akik szüleikkel együtt különböző ügyességi játékokat is kipróbálhattak.

–Sok éves hagyomány, hogy a Széchenyi ligetben rendezik meg Békéscsabán a majálist. Amióta 2008-ban átadták a Körösök Völgye Látogatóközpontot, minden évben itt rendezik meg a Csabai Majális és Ligeti Vásárt, amely minden évben a családokról szól. Szerencsére minden évben nagyon jó időnk van, így szerencsére nagyon sokan jönnek hozzánk. Itt a játszótér miatt is nagyon csalogató a hely – mondta el Vozár Lilla, a Körösök Völgye Látogatóközpont szakmai munkatársa.

Békéscsabán több százan élvezték a majálison a napsütést, és töltötték a szabadban május elsejét a családjukkal.

 

A hírről készült videó anyagunk:

További programok »

FEL