Így javítja Békéscsaba a gazdasági területeinek az elérhetőségét

2021. január 27. 09:58 | behir

Még korábban elindult a Lencsési lakótelep és a Kétegyházi utat összekötő út tervezése, azonban az akkori kivitelező jóval drágábban tudta volna elvégezni a fejlesztést, mint amennyi uniós támogatást kapott a város. Kiderült, ki valósítja meg a Békéscsaba lakótelepi részét érintő közlekedésfejlesztést.

A Délút által kivitelezett beruházás a Lencsési lakótelep és a város nyugati ipari területeinek megközelíthetőségét fejleszti - írja a magyarepitok.hu. A közbeszerzési adatok szerint a nettó 448 millió forintos projektet a DÉLÚT Építő és Bányászati Kft. kivitelezi - részletezi a cikk.

A beruházásban a város déli területein, a Lencsési lakótelepen végeznek kerékpárút- és gyalogútfejlesztést a Lencsési úton, valamint az abba befutó Építők útján.

A projekt vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósul meg, a TOP keretein belül – írtuk meg korábban. A fejlesztés által a Lencsési lakótelep és a város nyugati gazdasági területeinek megközelíthetősége, az ott található munkahelyek gyorsabb elérhetősége jelentősen javul.

Az Építők útján a meglévő nyomvonalat korszerűsítik, emellett új szakaszt is építenek: több mint fél kilométernyi új szilárd burkolatú úttal váltják ki a jelenlegi földutat. A Lencsési úton gyalog- és kerékpárút átépítése, valamint új gyalogátkelő létesítése a feladat, a kapcsolódó közműépítésekkel együtt.

Itthon

Mezőberényben a Petőfi utcai gömbakácokat kivágták, gömbkőriseket ültetnek

Siklósi István, Mezőberény polgármestere még múlt év novemberében tájékoztatta a város lakóit arról, hogy a Petőfi utca nyugati oldalán lévő japán gömbakácok helyett gömbkőrisek ültetését tervezik. A napokban már arról számolt be, hogy a gömbakácok kivágása befejeződött, kezdődhet az ültetés, amelyhez segítőket várnak.
2021. március 2. 19:00
FEL