Így javítja Békéscsaba a gazdasági területeinek az elérhetőségét

2021. január 27. 09:58 | behir

Még korábban elindult a Lencsési lakótelep és a Kétegyházi utat összekötő út tervezése, azonban az akkori kivitelező jóval drágábban tudta volna elvégezni a fejlesztést, mint amennyi uniós támogatást kapott a város. Kiderült, ki valósítja meg a Békéscsaba lakótelepi részét érintő közlekedésfejlesztést.

A Délút által kivitelezett beruházás a Lencsési lakótelep és a város nyugati ipari területeinek megközelíthetőségét fejleszti - írja a magyarepitok.hu. A közbeszerzési adatok szerint a nettó 448 millió forintos projektet a DÉLÚT Építő és Bányászati Kft. kivitelezi - részletezi a cikk.

A beruházásban a város déli területein, a Lencsési lakótelepen végeznek kerékpárút- és gyalogútfejlesztést a Lencsési úton, valamint az abba befutó Építők útján.

A projekt vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósul meg, a TOP keretein belül – írtuk meg korábban. A fejlesztés által a Lencsési lakótelep és a város nyugati gazdasági területeinek megközelíthetősége, az ott található munkahelyek gyorsabb elérhetősége jelentősen javul.

Az Építők útján a meglévő nyomvonalat korszerűsítik, emellett új szakaszt is építenek: több mint fél kilométernyi új szilárd burkolatú úttal váltják ki a jelenlegi földutat. A Lencsési úton gyalog- és kerékpárút átépítése, valamint új gyalogátkelő létesítése a feladat, a kapcsolódó közműépítésekkel együtt.

További programok »

FEL