A belterületi utakat fejlesztettek Magyarbánhegyesen

2023. július 19. 18:07 | behir.hu

Magyarbánhegyes Község Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban pályázati felhívásra sikeresen pályázat belterületi utak fejlesztésére. A projekt a megvalósításával hozzájárul a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz stratégiai céljának megvalósításához. A beavatkozás a település elérhetőségét és gazdasági pozícióját javítja.

A projektben az alábbi helyi közutak fejlesztése, korszerűsítése valósul meg: az Árpád utca, Damjanich utca, Dózsa György utca. Árpád utca fejlesztése: A tervezett burkolatfelújítás a meglévő útburkolat nyomvonalán a meglévő burkolaton a meglévő szélesség felhasználásával kerül felújításra. A meglévő útalap megfelelő profilba hozása érdekében kiegyenlítő réteg beépítés szükséges a beépítendő kopóréteg alá. A felújítás során a vízszintes és magassági vonalvezetés az érintett szakaszokon nem változik. A kapubejárók kiépítése nem része a jelen projektnek, de a meglévő szilárd burkolatú kapubejárókhoz és járdákhoz a csatlakozások kiépítését el kell végezni. A felújítás során az ívekbe és a nem szilárd burkolatú kapubejárókba stabilizált padka készül, egyéb helyeken helyi föld anyagból földpadka készül. A felújítási munkák részét képezi a meglévő forgalomtechnikai elemek felülvizsgálata és szükség szerinti cserék. Damjanich utca fejlesztése: A tervezett burkolatfelújítás a meglévő útburkolat nyomvonalán a meglévőburkolaton a meglévő szélesség felhasználásával kerül felújításra. A meglévő útalap megfelelő profilba hozása érdekében kiegyenlítő réteg beépítés szükséges a beépítendő kopóréteg alá. A felújítás során a vízszintes és magassági vonalvezetés az érintett szakaszokon nem változik.

A kapubejárók kiépítése nem része a jelen projektnek, de a meglévő szilárd burkolatú kapubejárókhoz és járdákhoz a csatlakozások kiépítését el kell végezni. A felújítás során az ívekbe és a nem szilárd burkolatú kapubejárókba stabilizált padka készül, egyéb helyeken helyi föld anyagból földpadka készül. A felújítási munkák részét képezi a meglévő forgalomtechnikai elemek felülvizsgálata és szükség szerinti cserék. Dózsa György utca fejlesztése: A tervezett burkolatfelújítás a meglévő útburkolat nyomvonalán a meglévőburkolaton a meglévő szélesség felhasználásával kerül felújításra. A meglévő útalap megfelelő profilba hozása érdekében kiegyenlítő réteg beépítés szükséges a beépítendő kopóréteg alá. A felújítás során a vízszintes és magassági vonalvezetés az érintett szakaszokon nem változik. A kapubejárók kiépítése nem része a jelen projektnek, de a meglévő szilárd burkolatú kapubejárókhoz és járdákhoz a csatlakozások kiépítését el kell végezni. A felújítás során az ívekbe és a nem szilárd burkolatú kapubejárókba stabilizált padka készül, egyéb helyeken helyi föld anyagból földpadka készül. A felújítási munkák részét képezi a meglévő forgalomtechnikai elemek felülvizsgálata és szükség szerinti cserék.

A projekt összköltsége: 120 millió forint.

Forrás: Magyarbánhegyes Község Önkormányzata

További programok »

Itthon

Termelői mézvásárral folytatódott a gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztivál

Ezen a hétvégén rendezik Gyula legédesebb gasztronómiai eseményét, a tizennegyedik Méz- és Mézeskalács Fesztivált, amelyen a cukrászati különlegességek bemutatása mellett méhészeti kiállítással és vásárral várják az érdeklődőket. Immáron hagyomány, hogy a fesztivál második napján hirdetik ki az "Év Kiváló Magyar Méze" verseny győztesét.
17:21
FEL