Belterületi utak fejlesztése Mezőkovácsházán

2023. november 25. 10:22 | Fajó Attila

Közel 200 millió forintból fejlesztették Mezőkovácsháza belterületi útjait. A város az európai uniós pályázati forrás segítségével a település közútjainak minőségét javította.

A projekt a 2021-2027-es programozási időszakban valósult meg, 196 056 400 forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével. A projekt kapcsán tervezett útfelújítások Mezőkovácsháza két vasútállomásának megközelíthetőségét javító utak fejlesztését (Szab vasútállomás; Ady Endre utca – Mezőkovácsháza felső a reformátuskovácsházi területen), a Bethlen Gábor és a Móra Ferenc utcák fejlesztését tartalmazza.

Csepreghy Elemér polgármester hangsúlyozta, hogy az elmúlt két önkormányzati ciklusban sok út újult meg, melyet az önkormányzat folytatni szeretne az elkövetkező években is.

Moldován Attila, a kivitelező KÖVIMET KFT. ügyvezetője arról tájékoztatott: a pályázati forrásból több mint 2,5 kilométeren felújítás, míg közel 170 méteren útépítés zajlik majd 2024 tavaszától.

További programok »

Gazdaság

Turisztikai fejlesztések indulnak Gyomaendrődön

Több, mint 290 millió forint pályázati forrásból kezd Gyomaendrőd városa turisztikai fejlesztésbe, helyben és térségi viszonylatban egyaránt. A projekt célja a kikapcsolódási módok és a turisztikai látványosságok összekapcsolása.
2024. május 27. 12:13
FEL