Így állnak jelenleg a csabai piactér körüli munkálatok

2022. április 28. 08:26 | behir.hu

A kivitelezési munkák első üteme rendben lezárult, a második ütemben jelenleg a szerkezetépítési munkálatok folynak.

Az első ütem a parkolóház, valamint a Kétegyházi úti nagybani piac munkálatait foglalták magukba.

A parkolóház használatbavételét követően, a volt nagybani piac területén, új, 6153 négyzetméter alapterületű fedett- nyitott vásárcsarnok épül, valamint a második. ütem részeként új pavilonsor épül a jelenlegi pavilonsor helyén, továbbá megújulnak a környező utcák is. A munkák várhatóan 2023 első negyedévéven fejeződnek be.

2022 februárjában a Swietelsky Magyarország Kft. a régi nagybani és vásártér területét, majd a Pavilonsor (lángosos) területét is birtokba vette munkaterületként. A területek átvételével megkezdődött az organizációs feladatok elvégzése a munkaterület körülhatárolásával.

A terület lehatárolását követően megkezdődtek a régi, elavult épületek bontásai. A Vásárcsarnok és Pavilon építési területén található épületek bontási feladatainak elvégzésével, megkezdődtek a feltöltési munkálatok és ezzel párhuzamosan a cölöpözési munkák.

A mélyépítési munkákkal párhuzamosan haladt az előregyártott pillérek kivitelezése is. Jelenleg a szerkezetépítési munkák, a fedett és zárt részen a gépészeti/elektromos alapszerelési, védőcsövezési munkák folytatódnak, illetve az alaplemez betonozási munkái, majd a ráépülő szakipari munkákat kezdi meg a kivitelező.

Forrás: Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft.

További programok »

FEL