Ifjúsági olimpia: Apáti Bence és Dékány Kinga is letette az esküt

Szerdán a MOM Kulturális Központban ünnepélyes keretek között fogadalmat tettek a tizenhét nap múlva, október 6-án kezdődő Buenos Aires-i, 3. Nyári Ifjúsági Olimpiai Játékokra készülő magyar sportolók – közöttük a kvótát szerzett tizenhat atléta.

– A mai naptól, amikor az olimpiai esküt leteszitek, olimpikonokká váltok – jelentette ki Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, majd kifejtette, méltatta, hogy népes delegáció utazik Buenos Airesbe, húsz sportág hetvenkilenc versenyzője szerzett indulási jogot. Szép teljesítmény, mert a kvalifikáció nagyon nehéz volt – tette hozzá.

Buenos Airesben összesen harminchat fiú és negyvenhárom leány sportoló képviseli Magyarországot. Az argentin fővárosba a tizenhat atléta között ott van a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club középtávfutója, Apáti Bence (edzője: Tóth Sándor) – írja a csabai egyesület közleménye.  A békési megyeszékhelyről mellette az Alföld Vívó Akadémia párbajtőrözője, Dékány Kinga utazhat.

A harmadik – egyben első nem ázsiai helyszínű – nyári ifjúsági olimpia több mint négyezer sportoló részvételével tizenkét napon át tart majd október 6. és 18. között.

 

Megosztás:

Címke: , , , , , ,