Időseknek tartottak balesetmegelőzési programot

2022. november 16. 16:25 | Szabó Judit

"Toleranciát az éveknek" elnevezéssel tartottak balesetmegelőzési tanácsokból álló programot a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság és a Békés Megyei Balesetmegelőzési Bizottság szervezésében szerdán, a gyulai rendőrkapitányságon. Az eseményen a tanácsok mellett, interaktív játékokkal is készültek az időseknek.

A rendezvényre a megye számos pontjáról érkeztek érdeklődők, akik tájékoztatást kaptak a legfőbb baleseti okokról, és arról, hogyan tudják elkerülni a közlekedési baleseteket, milyen szabályok szerint kell közlekedni. A programot Hudák Pál rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, rendészeti megyei rendőrfőkapitány-helyettes, a Békés Megyei Balesetmegelőzési Bizottság elnöke nyitotta meg. 

– A mai napnak a mondanivalója: toleranciát az éveknek. Ez valójában azt jelenti, hogy a hatvanöt év felettiek tekintetében szeretnénk megszólítani azt a célközönséget, aki közlekednek Békés megye településein és útjain – emelte ki a rendőr ezredes.

Fotó: behir.hu

A szerdai nap több tematikára épült fel. A részvevők hallhattak előadásokat Benkő Mihály, a Közlekedéstudományi Egyesület Békés Megyei Szervezete Közlekedés Emberi Tényezői szakcsoport elnökétől, Kóra János a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézményének idősekkel foglalkozó munkatársától, valamint Pardi Ildikó rendőr alezredestől, a Békés Megyei Balesetmegelőzési Bizottság titkárától. Emellett a szakemberek olyan játékokkal készültek, melyekkel az idősek feleveníthették közlekedési ismereteiket. 

– Gyakorlatilag az idősek is valamilyen formában közlekednek és a közlekedési ismereteiket, hogyha van is vezetői engedélyük, már esetleg évtizedekkel korábban szerezték. Nem árt időnként felfrissíteni a tudást, és természetesen az is lényeges, hogy az elműlt években nagyon felgyorsult a forgalom, amihez nekik is alkalmazkodniuk kell – emelte ki Szombati Andrea rendőr őrnagy, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A szóvivő elmondta azt is, hogy Békés megyében október végéig 391 személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt, harminc százalékában érintettek voltak a 65 év felettiek. Ebből, 83 esetben a hatvanöt év feletti okozta a balesetet, a saját szabálytalanságával. A szerdai rendezvény legfőbb célja az volt, hogy az idősek átismételjék a közlekedési szabályokat azért, hogy ezek a balesetek elkerülhetőek legyenek. 

Galéria

További programok »

Gyula

Harmadjára rendezik Gyulán a Tűzoltó Csillagtúrát

Az XXIV. Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrát május 9-12. között Gyulán tartják. Az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón jártunk, ahol elhangzottak az esemény részletei, valamint színes programkínálata. Gyula városa harmadjára házigazdája ennek szakmai, családi lánglovag-összejövetelnek.
2024. április 23. 16:24
FEL