Idősek világnapja alkalmából ajándékozott a Jobbik

2020. október 2. 09:46 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Az idősek világnapja alkalmából a Jobbik Magyarországért Mozgalom Békéscsabai Alapszervezetének tagjai a békéscsabai és a megyeszékhely környéki idősotthonoknak állítottak össze ajándékcsomagot. Stummer János országgyűlési képviselő emellett október elsején egy törvényjavaslatot is benyújtott a parlamentben.

A Jobbik békéscsabai tagjai 14 idősotthonba küldenek fertőtlenítőszert, sebészeti maszkot és kávét tartalmazó ajándékcsomagot az idősek napja alkalmából.

– Ezzel az akcióval azt szeretnénk jelezni számukra, hogy sokat gondolunk rájuk és nagyon reméljük azt, hogy minél hamarabb túl leszünk ezen a nehéz időszakon – hangsúlyozta Stummer János.

A politikus hozzátette: a jelenlegi járványhelyzetben az idősotthonok lakói és dolgozói nagy terhelésnek vannak kitéve, ráadásul a bentlakók nem találkozhatnak hozzátartozóikkal, ezért gondoltak rájuk az akciójukkal. Az eseményen az országgyűlési képviselő továbbá bejelentette, hogy egy törvényjavaslatot is benyújtott október 1-jén.

– Ha a járványügyi rendelkezések és a járványügyi helyzet ezt megengedi, akkor azt szeretnénk elérni, hogy a karácsonyi ünnep időszakában – december 20. és január 1. között – azoknak a gyermekes családoknak, amelyek szeretnének eljutni egy távolabbi településen élő nagyszülőhöz és a gyermekekkel, unokákkal szeretnék meglátogatni a nagymamát, illetve a nagypapát, a Volánbusz, illetve a MÁV járatain az állam térítse meg az oda-, illetve visszautazás költségeit – foglalta össze törvényjavaslatának sarokpontjait Stummer János. Mint mondta: ezzel jelentős terhet vehetne le az állam a családfenntartók válláról, mivel ebben a gazdaságilag nehéz időszakban minden apró segítség sokat számít.

FEL