Idős asszonyt fosztott ki Kétegyházán – előzetesbe került a férfi

2018. február 28. 16:23 | behir

A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett kifosztás bűntette miatt kezdeményezte egy 32 éves lőkösházi illetőségű, de Kétegyházán tartózkodó férfi előzetes letartóztatását.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított, aki állandó munkahellyel és jövedelemmel nem rendelkezik, 2018. február 25. napján éjfél után nem sokkal megjelent a 77 éves, gyengénlátó és koránál fogva mozgásában korlátozott sértett házánál, a bezárt bejárati ajtót befeszítette, bement a konyhába, felkapcsolta a villanyt és kutatni kezdett - írja közleményében a Békés Megyei Főügyészség.

A sértett felébredt a zajra, kiment a konyhába és rákiabált a gyanúsítottra, hogy „Mit akarsz itt, te tolvaj, betörő!”. A gyanúsított odalépett a sértetthez, befogta a száját, és rászólt, hogy ne kiabáljon, inkább adjon neki pénzt. Bár a sértett közölte, hogy nincs pénze, ennek ellenére a gyanúsított átkutatta a helyiséget, kiforgatta a sértett táskáját is. A sértett a gyanúsított fellépése és erőfölénye miatt mindeközben félelmében semmit nem mert csinálni. Miután a gyanúsított más értéket nem talált, a konyhában lévő négyezer forint értékű elektromos rezsót vette magához, majd távozott a helyszínről. A gyanúsított az eltulajdonított rezsót még ugyanezen a napon, hajnalban egy ismerősének eladta.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor, másrészt azért, mert alaposan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a sértett és a még ki nem hallgatott tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével a bizonyítást megnehezítené.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított előzetes letartóztatását 30 napra elrendelte.

FEL