Egyik termesztette, másik árulta a drogot, előzetesben van a két jóbarát

A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt kezdeményezte egy 40 éves és egy 39 éves gyulai férfi előzetes letartóztatását.

Az egyébként gyerekkori barátok egyike egy sióréti tanya padlásán termesztett kannabiszt, külön kiépített szellőztetőberendezésekkel, mesterséges fényforrásokkal, fólia sátorral, illetve tápoldatokkal, magokkal – derül ki a Békés Megyei Főügyészség közleményéből.  A termést 2017 elejétől eladta a másik gyanúsítottnak továbbértékesítési céllal. Ez utóbbi a grammonként 2200-2500 forintért beszerzett marihuánát Gyulán heti rendszerességgel grammonként 2800-3000 forintért terítette egy állandó vevői körnek, mindezt szervezett formában.

A gyanúsítottak idén április 11-én buktak le, rendőrök érték őket tetten. A házkutatás során becsomagolt, értékesítésre előkészített marihuánát, valamint a tanya padlásán több tucat kannabisz növényt találtak, illetve megtalálták a termesztésére használt eszközöket is.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor, másrészt, mert alaposan feltehető, hogy a gyanúsítottak szabadlábra kerülése esetén a még ki nem hallgatott tanúk befolyásolásával a bizonyítást megnehezítenék, illetőleg a bűnismétlés veszélye is fennállt.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsítottak előzetes letartóztatását 30 napra elrendelte.

Megosztás:

Címke: , , , ,