Időjárási viszonyok hatása az emberi szervezetre

Hol meleg, hol hideg – az egyre inkább kiszámíthatatlan időjárás változásokat nem viseli jól az emberi szervezet. A frontok leginkább az időseket és a krónikus betegeket viseli meg.

A frontátvonulások elég gyakoriak mostanában Az emberek érzékenysége ezekre igen változó. Van, aki a hidegfrontra érzékeny, van, aki a melegre és van olyan is, akit egyelőre csak az öltözködésében befolyásolja az időjárás.

– Hál’istennek én még nem érzem annyira az időjárás változást. Gyógyszereket szedek, de annyira még nem érzékelem, hogyha időváltozás van – mondta el Erdősi Tiborné.

A kialakult frontok mind valamilyen hatást gyakorolnak a szervezetünkre, annak működésére. Néha komoly tünetekkel jár egy frontátvonulás, néha csak a hangulat ingadozás tapasztalható az arra érzékenyeknél.

– Akinek a szervezete nagyon erősen reagál ott enyhébb nyugtató gyógyszerekkel lehet lecsökkenteni ezeket a vegetatív reakciókat, illetve még jobban oda kell figyelni az egyébként is meglévő betegségekre, állapotokra. A vérnyomást sűrűbben kell ellenőrizni, vérnyomás változás esetén korrigálni kell az erre alkalmazott gyógyszereknek a dózisát – fogalmazott a háziorvos, Dr. Sonkoly Iván.

A háziorvos elmondta: általános tünetek mindkét fronthatás esetében jelentkeznek, ilyen a fejfájás, ingerültség, nyugtalanság.

 

 

Megosztás:

Címke: , , , ,