Idén online rendezik meg a Csabagyöngye Közösségi Gálát

2021. április 16. 17:55 | Vincze Attila

Rendhagyó módon tartja meg idén a közösségi gálát a Csabagyöngye Kulturális Központ. A járványügyi korlátozások miatt ezúttal online lehet megtekinteni az eseményt, ahol az intézmény számára fontos közösségeket és személyeket díjazzák majd.

A Csabagyöngye Kulturális Központ 2015-ben alapította a díjakat, melyekkel azóta minden évben elismerik az intézmény számára fontos közösségeket, csoportokat, önkénteseket, és a meghatározó személyeket. A Csabagyöngye tavaly januárban még a megszokott módon tudta megrendezni a közösségi gálát. Az idei program a pandémiás helyzet miatt viszont több szempontból is rendhagyó lesz. Egyrészt csak online lehet majd megtekinteni a rendezvényt, másrészt ezúttal nem az intézmény születésnapjához, a magyar kultúra napjához kötődik az esemény időpontja.

– Úgy döntöttünk, hogy ha másképp nem lehet, akkor online tartjuk meg az eseményt. Ezúttal egyesével behívunk minden díjazottat, majd a programban van egy rövid beszélgetés minden közösségünkkel, illetve magánszeméllyel, akik díjazásban vagy elismerésben részesülnek – mondta Szente Béla, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatója.

Az idei gála díjazottjainak egyik nagy esélyese a Csaba Big Band, amely tavaly májusban a járvány miatti lezárások elején készítette el rendhagyó videóklipjét. Illyés Miklós, a zenekar vezetője elmondta, hogy az LGT együttes népszerű slágerét saját hangszerelésben dolgozták fel, ami azóta is nagy sikernek örvend.

– Úgy tudjuk, hogy felterjesztettek bennünket egy közösségi díjra, és ezért mindannyian nagy örömmel várjuk a rendezvényt. Ezúton is szeretnénk megköszönni az intézménynek, hogy folyamatosan lehetőséget kaphattunk tőlük, mivel most már lassan 9. éve működünk együtt – fogalmazott.

A Csabagyöngye Közösségi Gála április 19-én, hétfőn 18 órától tekinthető majd meg élőben az intézmény közösségi oldalán.

További programok »

FEL