Idén is sikeres volt a történelmi fesztivál

A Munkácsy Mihály Múzeum szervezésében idén is sikeres volt a Gabonamúzeum területén megrendezett kétnapos Békéscsabai Vitézi Játékok nemzetközi történelmi fesztivál.

 

 

Az V. Békéscsabai Vitézi Játékok április 29-én a Csaba Center elől induló az Andrássy úton át a városházáig tartó, Mátyás király és neje vezette 160 páncélos vitéz jelmezes felvonulásával kezdődött. A középkori hangulatot idéző, színes programon a hagyományőrző csoportok mellett Békéscsaba testvérvárosainak delegációi is részt vettek.

A középkori vitézek felvonulása után a király és kísérete bevonult a Gabonamúzeum udvarán felállított küzdőtérre, és kezdetét vette a haditorna.

A színvonalas fesztivál mindkét napján színes vásári forgatag, középkori jurták, sátrak, hadi bemutatók, kézműves foglalkozások várták az érdeklődőket, több mint kétszáz kosztümös közreműködő segítségével.

 

 

A rendezvénynek a hadi tábor, a mesterségek udvara, a fogadó, a lovarda, az apródok udvara, a bölcsességek terme, a trubadúrok udvara adott otthont, a gyerekeknek játszóház, a felnőtteknek ismeretterjesztő előadások tették színesebbé a programokat. Az időjárás kegyeibe fogadta a hagyományőrző fesztivált, így a Munkácsy Mihály Múzeum által szervezett hadi tábornak közel 4000 látogatója volt, az ország minden részéről, sőt a határon túlról is érkeztek vendégek.

A programban újdonság volt az április 29-én, vasárnap este fellépő csapatok fáklyás felvonulása a csatatéren, a tüzes íjászat, a tűzzsonglőr és hastánc bemutató, amelyet minden látogató ámulattal figyelt.

Megosztás:

Címke: , , , , , , , , , ,