Idén is nagyot dobhatnak

2016. február 6. 17:20 | behir.hu

Sikeres esztendőt tudhat maga mögött a Békés Megyei Kano Judo Sport Egyesület. A klub számára 2016 is hasonlóan sikeres év lehet, hiszen jövő hét végén már országos bajnokságon bizonyíthatnak az egyesület fiatal reménységei.

A városi sportcsarnok első emeleti edzőtermében ezúttal is megtöltötték a küzdőteret a dzsúdósok. Ha mindenkinek egyszerre vezényelne edzést Gyáni János, akkor bajban lenne, hiszen összesen 145 versenyzővel büszkélkedhet a klub. Közülük kiemelkedik a jelenleg Dunavarsányban edzőtáborozó Szabó Franciska, aki két Világkupa-bronzéremmel még kijuthat a riói olimpiára is. A jövő bajnokainak most a hazai mezőnyben kell helytállniuk, hiszen ezzel megalapozhatják későbbi pályafutásukat is.

- Az országos bajnokságok jelentik mindig a főversenyeket, itt jövő héten már az ifi országos bajnoksággal kezdődik az év. Ezeken kívül országos rangsorversenyeken kell bizonyítani, amelyeken a válogatottságért is harcolnak a versenyzők, azért, hogy ki kerülhet be a Héraklész-programba, ami tovább viheti egy nagyobb sportsiker felé a gyerek életét – mondta el Gyáni János.

Pocsai László, a magyar utánpótlás válogatott tagja, napi két edzéssel készül a jövő napi országos bajnokságra, ahol kemény ellenfelekkel kell megküzdenie az aranyéremért.

- A súlycsoportom nagyon nehéz, jelenleg 85 kg vagyok és jövő hétre négy kilót kell, hogy leadjak, hogy benne legyek a 81-es súlycsoportban, így elég nehéz dolgom lesz ott a jobb ellenfelekkel szemben – emelte ki Pocsai László.

Kovács Hajnalka három éve foglalkozik ezzel a sportággal. A klub másik fiatal válogatott versenyzője is készül az országos megmérettetésre, ahol a népes mezőnyben szeretne minél jobb eredményt elérni. A csabai versenyzők első idei megmérettetésükön Veszprémben lépnek majd tatamira.

Kovács Dávid

FEL