Idén is lesznek ünnepi horgászmeglepetések

A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége a tavalyi évhez hasonlóan idén is kedves gesztusokkal készül az év végére, hogy gyerekek, felnőttek, a család és a barátok emlékezetes módon búcsúztathassák a horgászesztendőt. Aki még nem horgász, azzá lehet, a fenyőfa alatt pedig bárki találhat egy nagyszerű meglepetést.

A KHESZ hagyományoknak megfelelően az idei horgászszövetségi programok utolsó elemei is egy izgalmas lehetőség jegyében telnek majd. Azok a gyerekek és felnőttek, akik eddig nem vállalkoztak arra, hogy horgászvizsgát szerezzenek, az év végi ünnepvárás időszakában még megtehetik, karácsonyfa alá téve a kiérdemelt horgászigazolványt.

A horgászszövetség Ifi Horgászklubjában szerveződő lehetőség két egymásra épülő programból tevődik össze: egy felkészítő előadásból és magából a vizsganapból, amelynek helyszíneit a horgászszövetség Bajza utcai székháza adja Békéscsabán.

 

Fotó: Tószögi György

 

Fotó: Tószögi György

 

A november 25-én szombaton, 14-18 óráig megtartott ingyenesen látogatható horgászvizsga-előkészítő előadáson a vizsgát tenni kívánók a horgászatról és szabályairól, a halfajokról, tehát mindarról kaphatnak lényegi felvilágosítást, ami a horgászvizsga sikeres letételéhez alapvetően szükséges. Erre a napra épülve pedig december 9-én szombaton délelőtt következik az izgalmas vizsga, ahol az első 30 fő 10-18 éves korú jelentkező – aki a november 25-i előkészítőn is részt vett – vizsgadíját a Békés megyei horgász szövetség átvállalja, így nekik a vizsgadíjmentes lesz.

A horgászvizsga év végi megszerzését könnyítő eseménysorral azonban nem érnek véget a meglepetések. A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége a tavalyi bevezető év után idén is lehetővé teszi a területi jegyekre váltható, karácsonyfa alá tehető utalványait. Ezzel a gesztussal tulajdonképpen bárki, bárkit meglephet egy névre szóló 2018-as horgászszövetségi terület jeggyel, aminél valljuk be, aligha létezik frappánsabb ajándék azon horgászok számára, akik jövőre is Békés megye vadregényes horgászvizeit kívánják látogatni.

 

Fotó: Tószögi György
Megosztás:

Címke: ,