Idén is lesz Ádámok és Évák Ünnepe

2019. október 17. 19:06 | Sipos Gábor

Az idei évadban is folytatódik az Ádámok és Évák Ünnepe a Békéscsabai Jókai Színházban. A diákok ebben ezúttal nem egy irodalmi művet állítanak színpadra, hanem egy Munkácsy Mihály-festményhez írnak színdarabot.

Mátyás király az igazságos: ez volt a fő témája az Ádámok és Évák Ünnepének az előző évadban. Az áprilisi záró előadáson többek között a Mezőberényi Petőfi Sándor Gimnázium tanulói is színpadra léptek.

A diákcsoportok munkáját ebben az évadban is a teátrum színművészei segítik majd. Czitor Attila már több alkalommal támogatta mentorként a fiatalokat.

A programsorozat ebben az évben jubilál, hiszen tízedik alkalommal rendezik meg az Ádámok és Évák Ünnepét. A diákoknak egy rövid darabot kell összeállítaniuk, amelyhez a fiatalok bármit felhasználhatnak a Jókai Színház eszközei közül. Az idei évad különlegessége, hogy a fiataloknak ezúttal egy Munkácsy Mihály alkotáshoz kell darabot írniuk.

Tege Antal főszervező kérdésünkre elmondta, hogy minden egyes csapat választ magának egy Munkácsy-festményt és megpróbálja kitalálni, hogy az előtte lévő 6-8 percben mi történhetett, amelynek eredménye a kép lett.

A diákcsoportok többhónapos munka után április közepén állítják színpadra az előadásokat.

További programok »

Kultúra

Ez egy nem normális szakácskönyv: Megjelent Péter Erika legújabb kötete

Ez egy nem normális szakácskönyv címmel megjelent Péter Erika legújabb verses-recept kötete. Az író a Békés Megyei Könyvtárban megrendezett könyvbemutatón elmondta, hogy a kötet összeállításában a szakácskönyvek iránti fokozott érdeklődés inspirálta. Az író verses receptjeivel szeretné motiválni azokat, akik nem szeretik a verseket, illetve kevésbé járatosak a konyhában.
17:32
FEL