Idén a cseresznye is korábban érik

2024. május 18. 14:15 | Fajó Attila

A csorvási Hunapfel Kft. mintegy 50 hektáron termeszt cseresznyét. Az idén az érési folyamatok közel 3 héttel hamarabb indultak be. A cseresznye virágzásakor poszméheket hozattak a porzás elősegítésére.

Az elmúlt időszakban extrém időjárási körülmények voltak, hiszen a március-április szinte melegebb volt, mint a májusi hónap. 

– A fáinknak majdhogynem jót is tett egy kis fagy, épp megfelelő mértékben ritkította a cseresznyéinket. Idén ez érdekes módon így alakult, még a szedési időszak is előrébb jött június elejére. Tavaly a tanév vége felé szedtük a cseresznyét – mondta el a gyümölcstermesztéssel foglalkozó cég ügyvezető igazgatója, Kiss Gábor

Bár tápoldattal kell kezelni, levéltetvek elleni védőszerrel kell ellátni a cseresznyefákat, de a természet – bár igen különleges módon – most is elvégezte a maga dolgát.

További programok »

Gazdaság

Fontos dolga lesz a marhatartóknak!

A húsmarha állatjóléti támogatás tartalmi értékelési szempontjai között fontos szerepet tölt be a mezőgazdasági termelő szakképzettsége, amelyre felsőfokú szakképesítés esetén 20 pontot, középfokú végzettség birtokában 15 pontot kaphat a pályázó.
07:40
FEL