Idegenben kezd a Csaba

Mosonmagyaróváron kell helytállnia a sok hiányzóval küzdő liláknak.

Több mint két hetes szünet után folytatódik a K&H Női Kézilabda Liga, méghozzá a végjátékkal, azaz a rájátszással. Mivel az EUbility Group–Békéscsabai Előre NKSE csapata az alapszakaszt a tízedik pozícióban zárta, ezért a rájátszás alsóházi küzdelmeiben kell megmérettetnie magát. Mivel a Magyar Kézilabda Szövetség létszámemelést irányzott elő a következő idényre, a bajnokság jelenlegi 12 csapata a jövő évi mezőnynek is a tagja lesz, így nem lesz kieső az idei pontvadászatból. A presztízs miatt azonban így is nagy csata várható a 9. és a 10. pozíció megszerzéséért, ebből a küzdelemből szeretnének a csabai lányok a lehető legjobb eredménnyel kikerülni.

Az Előrén kívül az MTK, a Budaörs és a Mosonmagyaróvár triója alkotja az alsóházat. Újdonság ebben az évben, hogy az elmúlt szezonokban megszokott bónuszpontok helyett az együttesek az alapszakban egymás ellen elért eredményeiket és pontjaikat viszik tovább a rájátszásba. Ennek megfelelően csapatunk a másik három együttes ellen begyűjtött hét pontjával a tízedik helyen kezdi meg a küzdelmeket, méghozzá a Mosonmagyaróvári KC otthonában. Ellenfelünk öt megszerzett ponttal a tizenegyedik helyen abszolválta az alapszakaszt, és ezt a pontszámot egy az egyben át is hozták a rájátszásra, tehát mindössze két pont választja el a tabellán a csapatokat egymástól. Éppen ezért lehet kiemelten fontos a hazaiak számára ez az összecsapás, hiszen egy sikerrel beérhetnék a lila-fehéreket. Ehhez viszont a csabai hölgykoszorúnak is lesz egy-két szava, hiszen ők is győzelemmel szeretnék kezdeni a hat fordulóból álló csatározást. 

– Nagyon fiatal csapat, alig több mint húsz év az átlagéletkora az együttesnek. Ebből kifolyólag nagyon lelkes és főleg hazai pályán lendületes játékot játszanak. Különösen a mérkőzések elején vetik bele magukat nagy elánnal az összecsapásokba, erre nekünk is oda kell figyelni. Ezen kívül a középső posztokon, átlövőben és beállóban vannak jó képességű játékosaik. Valamint most már új edzővel, Varga Józseffel dolgoznak, ez is adhat egy lökést nekik a rájátszásra – mutatta be az aktuális ellenfelet Diószegi Nikolett, a csabaiak játékosa.

A fiatal jobbszélső mindenképpen győzelemre számít, egységes, koncentrált játékot vár a csapattól.

– Nagyon fontos lesz a megfelelő visszarendeződés, hogy ne tudjanak leindítani minket, valamint az átlövő játékukat megszűrni, és a beálló játékukat megakadályozni. A viszonylag nagy távolsággal is meg kell küzdenünk, ezért mindenképpen kulcsfontosságú lesz, hogy kellőképpen fel tudjunk pörögni a szinte egész napos utazás után. A rutin mellettünk szól, remélem ezt a találkozón majd be is tudjuk bizonyítani – tette hozzá a fiatal jobbszélső.  

Ami a maródiak listáját illeti, az utóbbi időben többen is bajlódtak kisebb-nagyobb sérüléssel, de a pénteki mérkőzésen két játékos kivételével mindenkire számíthat majd Szabó Károly megbízott vezetőedző. A pénteken vállműtéten áteső, 104 gólos házigólkirálynő, Walfisch Merédesz mellett a szintén vállproblémákkal küszködő, hat hetes intenzív erősítő gyógytornát folytató Mihálffy Adrienn sem utazik el az együttessel Mosonmagyaróvárra. Az arcműtétje után felépült Glusica Leposava a csapattal tartott, így a szerb átlövő több mint 2 hónapos kihagyást követően újra pályára léphet.

Az idei szezonban már két alkalommal egymásnak feszültek a felek, és az alapszakasz mindkét összecsapása a pályaválasztó sikerével zárult. Ősszel Mosonmagyaróváron 30:19-es hazai győzelem született, míg februárban Békéscsabán 29:27-re a lilák diadalmaskodtak.

Forrás: Békéscsabai Előre NKSE

 

Megosztás:

Címke: , ,