Húsvéti túra a fényesi tanyáknál

2023. április 8. 17:41 | D. Nagy Bence

Húsvétváró nyusziles elnevezéssel indultak túrázni a fényesi tanyák lovasai.

Bár az időjárás nem alakult kedvezően, ennek ellenére egy kicsi, ám annál álhatatosabb csapat mégis útnak indult, hogy bejárja a "határt".

– A fényesi tanyák külterületén, a Nógrádi tanya előtt gyülekeztünk, és bár sokan visszamondták, de páran nekivágtunk ennek a rendhagyó eseménynek – mondta el a behir.hu megkeresésére Nógrádi Csilla főszervező.

A Nyusziles túra ötlete most először merült fel a szervezőkben, bár korábban már voltak a húsvéthoz kapcsolódó kisebb menetek. A pénteki túra különlegességét az adta, hogy az állatbarátok kedvenceiket is magukkal hozhatták.

A fenséges Tardis (Forrás: Nógrádi Csilla)

– Végül csak egy kedvenc, az én lovam, Tardis társaságában indultunk el összesen hatan. Az eredetileg tervezett Nógrádi Tanya, Fényesi u. vége, Kápolna halom, Gyulai-Lecsapoló csatorna, volt gátőrház, Nógrádi tanya-útvonal végül az idő miatt kissé módosult, de – ha jól értelmeztük a lépésszámlálónk adatait – egy nagyjából 12 kilométeres távot tettünk meg – összegezte a főszervező.

Mint megtudtam a fényesi tanyák lovasai nem egyesületként működik (ezért is ez az írásmódja), ellenben egy igazi baráti társaságról van szó, akiknek az egyesületi tömörüléseknél sokkal fontosabbak azok a minőségi időtöltések, melyek sorába a legutóbbi esemény is jól illeszkedik.

További programok »

FEL