Hricsovinyi Tamás lett a MIÉP csabai szervezetének elnöke

2016. július 29. 17:38 | Mikóczy Erika

 

Megalakult a békéscsabai MIÉP szervezet, amelynek elnökéül Hricsovinyi Tamást választották. A párt egyelőre az építkezés folyamatát éli, programjukat az ősz folyamán tárják majd a nagyközönség elé.

Mint arra Singer Attila, a párt gyulai szervezetének elnöke emlékeztetett, a Magyar Igazság és Élet Pártját még 1993-ban alapította Csurka István, aki úgy fogalmazott: a MIÉP se nem jobb, se nem bal, keresztény és magyar. 1998 és 2002 között a pártnak parlamenti frakciója is volt. 2012-ben, Csurka István halálát követően Fenyvessy Zoltán, a MIÉP korábbi parlamenti képviselője és frakcióvezető-helyettese lett a párt országos elnöke.

– A MIÉP a politikai palettán valahol a Fidesz és a Jobbik között lenne elhelyezhető. Ez egy önmagát nemzeti radikálisnak valló, konzervatív, keresztény értékeket magáénak tudó párt. Az országban van egy széles réteg, aki a mai magyar pártok mellé nem tudja egyértelműen letenni a voksát, mert azok nem az általa preferált értékeket képviselik. A MIÉP soha nem járatta le magát, nem volt köpönyegforgató és odafigyelt a Kárpát-medencében élő magyar emberekre. Mi ezt szeretnénk folytatni, ennek érdekében kívánjuk újjáépíteni a pártot – mondta Singer Attila.

A MIÉP csabai szervezetének vezetője Hricsovinyi Tamás lett, aki nem ismeretlen a közéletben, hisz korábban, a Fidesz színeiben önkormányzati képviselőként is dolgozott.

– Valóban nem ismeretlen a személyem Békéscsabán, de ez elsősorban nem az én érdemem, hanem azoknak a politikus barátaimnak, ismerőseimnek, és legfőképpen azoknak a választóknak köszönhető, akik velem együttműködésben azon dolgoztak, hogy Mezőmegyeren – amelynek képviselője voltam – fejleszteni tudjunk. Büszke vagyok arra, hogy a képviselőségem alatt szépíteni tudtuk Mezőmegyert – mondta Hricsovinyi Tamás.

A MIÉP békéscsabai elnöke kiemelte, továbbra is ugyanaz a célja, ami eddig: hogy Békéscsaba fejlődését elősegítse az értékek megőrzése mellett, és hogy – a többi párttal együttműködve – megtalálják a még kiaknázatlan lehetőségeket a város előrelépése érdekében.

–  Békéscsaba jelenlegi városvezetésében mindenkinek elismerjük a munkáját, nem a mi tisztünk eldönteni, mit miért tesznek. A lakossági véleményeket meghallgatva viszont kötelességünk felhívni a figyelmet, ha nem jó irányba mennek a dolgok. Fontos az itt élőkkel folytatott folyamatos párbeszéd, és elképzelhetőnek tartom az együttműködést (talán egy kivételével) minden Békéscsabán működő politikai párt szereplőivel is – mondta Hricsovinyi Tamás. Végül hozzátette:  evangélikusként a keresztény értékrendet, magyar emberként pedig a magyarság értékeit képviseli a MIÉP helyi szervezetének elnökeként is.

 

FEL