Hozzuk a legjobb formába magunkat őszre - sminktippek kezdőknek

2021. október 11. 06:17 | behir.hu

Az ősz az az időszak, amikor a szokásosnál többet engedünk meg magunknak a sminkben. Ősszel akár egyszerre két területet is kiemelhetünk, tehát hajrá, ismerjük meg a legfontosabb lépéseket!

A természet bíborvörös árnyalatokban tündököl, a sárga levelek, a hangulatos kötött pulóverek élénk rúzsokat, látványos tusvonalakat vagy füstös szemeket kívánnak maguk mellé… A leghatásosabb sminkben a hangsúly a szemeken van, ami természetesen intenzív smoky is lehet: klasszikus fekete, akár lágyabb barna, amit szemkontúrceruza segítségével emelünk ki a legjobban.

Vigyünk fel alapozót a szemhéjakra, enyhén oszlassuk szét, a választott árnyalatú ceruzával kissé lekerekített vonalat hozunk a felső szemhéjráncig. Ugyanezzel a ceruzával töltsük ki a felső szemhéj teljes területét. Egy lapos, kis szintetikus ecsettel keverjük össze, óvatosan árnyékoljuk a smink külső “határait”. Természetes sörtékből készült lapos ecsettel vigyük fel a matt szemhéjfestéket és oszlassuk szét alaposan.

Az első hidegfront kezdetével használjunk a sűrűbb alapozókat: először ujjainkkal vigyünk fel hidratáló alapot, majd keverjük össze az alapozót egy megfelelő ecsettel. Korrektorral kiegyenlíthetjük a szem környékét, majd púderrel fedjük le a réteget. Az arccsontot szintén kiemelhetjük, viszont ügyeljünk a tökéletes satírozásra, hogy ne maradjanak foltok vagy csíkok, majd highlighterrel emeljük ki. Ne feledkezzünk meg a pirosítóról sem! Mosolyogjunk, ekkor látszik a legjobban, hova kell pontosan alkalmazni. Amennyiben a fő hangsúly az ajkakon van, nincs szükség highlighterre.

 

 

A szem sminkelése előtt készítsük inkább el, nehogy túl intenzíven fessük ki a szemeinket. Ehhez alkalmazzunk alapozót a teljes szemhéjra, hangsúlyozzuk középen sötétbézs árnyalattal, a felső szemhéjat pedig közepes matt barnával. Jól keverjük össze, hogy enyhe átmenet maradjon.

Végre rátérhetünk az ajkakra: válasszunk inkább meleg színeket, legyen az bordó, pirosos-narancssárás vagy naplemente színek. A matt és bársonos szatén textúra sokkal tartósabb, ezért a maximális tartósság érdekében részesítsük ezeket előnyben.

Ezt követően elég egy nagy ecsettel egy befejező púderrel felfrissíteni az arcot, és kész is az őszi alkalmi smink! A Makeup szerint kiváló szett elegánsabb alkalmakra, tökéletes harmóniában romantikus loknikkal vagy egy konttyal.

A szemöldök: attól függ, mennyire intenzív sminket készítünk, a szemöldöknek kicsit szélesebbnek, hosszabbnak és telítettebbnek kell lennie. Az alsó és felső “határt” korrektorral és lapos szintetikus ecsettel igazítjuk.

További programok »

FEL