Hosszútávúszó ob: Rasovszky Kristóf és Olasz Anna nyert a 10 km-en

2019. május 3. 11:03 | behir

Rasovszky Kristóf a férfiak, míg Olasz Anna a nők 10 kilométeres viadalát nyerte a medencés hosszútávúszó országos bajnokság nyitónapján, Békéscsabán.

A 2018-as glasgow-i EB-n két arannyal és egy ezüsttel záró Rasovszky Kristóf győzött az idei medencés hosszútávúszó bajnokság első versenyszámában, megvédve bajnoki címét, miután most is ő ért elsőként a falhoz a tízezer méter végén, és akárcsak tavaly, ezúttal is Papp Márkot előzte meg, míg a harmadik helyen Székelyi Dániel végzett. A juniorok (U18-U19) mezőnyében Huszti Dávid volt a leggyorsabb, aki a felnőttek között harmadik lett volna időeredményével - írj a hazai szövetség beszámolója.

 

Papp Márk (balról), Rasovszky Kristóf és Székelyi Dániel a 10 km legjobbjai (Fotó: Magyar Úszó Szövetség)

 

A hölgyeknél a tavalyi ob ezüstérme után idén javított Olasz Anna, így a dobogó legmagasabb fokára állhatott, most Sömenek Onon Kata szorult a második helyre, Farkas Adél pedig harmadikként csapott célba. A Szegedi Úszó Egylet duplán ünnepelhetett, hiszen Olasz Anna aranya után, a junior mezőnyben Vas Luca győzelmének és idejének is örülhettek, amivel a felnőttek között a második helyet szerezte volna meg.

 

További programok »

FEL