Hosszú volt a szilveszter éjaszaka a mentősöknek is

2019. január 1. 17:05 | Kugyelka-Zámbori Eszter

A mentőket országosan 2980 esetben riasztották szilveszterkor, ebből a fővárosi feladatszám 830 volt – közölte az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr-vezetője kedd az MTI-vel.

Győrfi Pál tájékoztatása szerint Budapesten és az ország nagyvárosaiban most is az éjfél és a hajnali 4 óra közötti időszak volt különösen nehéz, a mentőegységek folyamatosan dolgoztak. A mentőket országszerte 9 pirotechnikai eszközzel kapcsolatos balesethez riasztották, előfordult, hogy valakinek a kezében robbant fel a petárda, máshol a pirotechnikai eszköz arc, illetve szemsérülést okozott.

A közlekedési balesetek, verekedések, tűzesetek, szén-monoxid-mérgezések, és belgyógyászati rosszullétek mellett idén 139 részeg, vagy esetleg valamilyen drog hatása alatt álló embert kellett kórházba vinni, közülük 37-en kiskorúak voltak – közölte Győrfi Pál az MTI-vel.

A Békéscsabai Mentőállomás munkatársai is dolgoztak az óév utolsó éjszakáján.

– A mindennapi munkánkat jelentő belgyógyászati és balesetekből származó esetek mellett ilyenkor, szilveszterkor a legnagyobb problémát a kulturálatlan alkoholfogyasztás jelenti – főleg a fiataloknál. Az alkohol túlzott fogyasztásából adódó mozgáskoordinációs zavarokból származó eleséses balesetek, illetve az alkoholmérgezés és eszméletlen állapot, ezek jelenthetik ünnepnapokon a plusz feladatot számunkra – tájékoztatott Nagy János. A Békéscsabai Mentőállomás mentőtisztje hozzátette: idén az enyhe időjárásnak köszönhetően kevesebb volt az eset szám. Jellemzően akkor több a baleset, ha az utak csúszósabbá válnak, mert ilyenkor a gépjárművezetők nem a körülményeknek megfelelő sebességgel haladnak.

 

További programok »

FEL