Holtomiglan, holtodiglan

2016. február 9. 07:31 | behir.hu

Közel két évtizede indult Angliából a Házasság hete programsorozat. A kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság és a család fontosságára. Hazánkban 2008 óta tartják a házasság hetét a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával. A programsorozathoz számtalan település csatlakozott, köztük több Békés megyei város is.

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy egyre többen kötnek Békéscsabán házasságot, 2014-ben kettőszáznegyvenhét, a tavalyi évben pedig háromszáz pár mondta ki a boldogító igent.

Idén pedig, hiába van még csak február eleje, több mint százötven esküvői időpontot foglaltak le a békéscsabai jegyesek. Hegedűs Béláné, Békéscsaba Megyei Jogú Város anyakönyvvezetője elmondta, voltak párok, akik jövő júliusra jelezték házasságkötési szándékukat.

Azok pedig, akik úgy döntenek, hogy Isten színe előtt is összekötik életüket, egy jegyes oktatáson kell részt venniük. Kondor Péter evangélikus lelkész elmondta, egy ilyen alkalom, sokkal inkább tekinthető kötetlen beszélgetésnek, mint oktatásnak.

- Fontos, hogy tudják a párok, mindig van forrás, amiből meríthetnek. Hiszen bármikor visszatérhetnek az első szeretethez, amivel egykor rácsodálkoztak a társukra. Így tudnak a hétköznapokban is igazi támaszai lenni egymásnak. A lelkipásztori szolgálatnak is ez a feladata, hogy útmutatást adjon a pároknak, akár egy életen át - fűzte hozzá Kondor Péter esperes.

A házasság hete programszervezőinek is az az elsődleges célja, hogy bátorítsa a párokat, és minden olyan kezdeményezést, amely nyíltan beszél a házasság mindennapjairól, öröméről és bánatáról, mert mindkettő éppúgy része a holtodiglannak.

 

További programok »

FEL