Holnaptól rangos korosztályos torna az Árpád fürdőben, péntektől pedig Aradon

2023. augusztus 9. 15:26 | behir.hu

Idestova egy hónapja tart minden szinten a felkészülés a csabai vízilabdásoknál a 2023–2024. évi szezonra, a legtöbb korosztálynak napi két edzéssel. Mindeközben két jelentősebb felkészülési tornán is túljutott egyik-másik csapat, az elmúlt héten pedig megannyi edzőmeccset játszottak az éppen Békéscsabán edzőtáborozó finn és azeri gárdákkal.

Most viszont egy saját rendezésű eseményre kerül sor, mégpedig az első ízben kiírt Békésút Kupára, amelyet holnap, csütörtökön és egy nappal később, pénteken rendez meg a Békéscsabai Vízilabda Klub az Árpád fürdőben a gyermek korosztályosok számára.

Öt csapat kapott meghívást, valamennyi rögtön elfogadta, így a csabaiakkal együtt hat egylet küzd két napon át. A szervezők két hármas csoportba sorolták a hat gárdát, amelyeken belül az első napon körmérkőzésekre kerül sor, majd pénteken a helyosztók, elődöntő és a döntő újabb két megmérettetést biztosít a résztvevőknek.

A következő csapatok neveztek a tornára, egyben a csoportbeosztás. A csoport: Swietelsky-Békéscsaba, Kecskemét Sportiskola, Cívis Póló Vízilabda Sportegyesület Debrecen. B csoport: Ceglédi VSE, Szentesi VK, Ybl Waterpolo Club Budapest.

A program. Augusztus 10., csütörtök, 11.00 óra: Békéscsaba–Kecskemét. 12.15: Szentes–Cegléd. 13.30: Békéscsaba–Debrecen. 14.45: Szentes–Ybl. 16.00: Kecskemét–Debrecen. 17.15: Cegléd–Ybl. Augusztus 11., péntek, 10.00: A3–B3 (az 5. helyért). 11.15: A1–B2 (elődöntő). 12.30: B1–A2 (elődöntő). 13.45: B3–A3 (az 5. helyért). 15.00: bronzmérkőzés. 16.15: Döntő az első helyért. 17.30: Eredményhirdetés.

Miközben zajlik az első ízben kiírt Békésút Kupa, klubunk egy másik csoportja Ajtai Miklós edző vezetésével csütörtökön Arad felé veszi az irányt, ahol egy nemzetközi tornán bizonyíthatnak fiataljaink.

– Egyelőre nem sokat tudok, annyi bizonyos, hogy péntektől vasárnapig lesznek a mérkőzések, és ezúttal a serdülő korosztályúaknak rendezik az eseményt – tudtuk meg Ajtai Miklóstól. – A 14 fős csapatunkban néhány gyermek korosztályú fiatal is helyet kap. A Lotus Hotelben szállásolnak el minket, komplett ellátást kapunk a négy nap alatt. Csütörtökön délután már szeretnénk a helyszínen edzeni egyet, és akkorra már tudni fogjuk, kik ellen ugrik csapatunk a vízbe a három nap során.

Forrás: csabapolo.hu

További programok »

FEL