Hollandiából rendelt drogot, vádat emelnek a vésztői nő ellen

2024. március 4. 15:35 | behir.hu

Új pszichoaktív anyaggal visszaélés büntette miatt emelt vádat a Szeghalmi Járási Ügyészség és vádiratában közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt egy 37 éves, büntetett előéletű vésztői nővel szemben, aki Hollandiából rendelt bódító hatású anyagot. A nyomozás során felmerült, közel 480 ezer forintot kitevő bűnügyi költséget is neki kell majd megfizetnie az ügyészség indítványa szerint.

A nőt korábban a Szeghalmi Járásbíróság a tavaly június 30-án jogerőre emelkedett büntetővégzésével új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 3 évre felfüggesztette, 95 ezer forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el vele szemben, illetve elrendelte a pártfogó felügyeletét – tájékoztatta hírportálunkat a Békés Vármegyei Főügyészség

A nő 2023 nyarán – nem sokkal a büntetővégzés jogerőre emelkedését megelőzően – otthonról online rendelt Hollandiából bódító szert, saját fogyasztásra. A rendelésen nem a saját nevét tüntette fel, hanem fiktív nevet és lakcímadatokat, de elérhetőségént a saját telefonszámát adta meg.

A küldeményt Hollandiában 2023. június 27-én adták fel, benne fehér színű porral. A csomagot a NAV Repülőtéri Igazgatósága szűrte ki, majd megállapították, hogy a küldemény tartalma új pszichoaktív anyagnak minősülő, bódító hatású vegyület. A nő a csekély mennyiséget meghaladó mennyiségű új pszichoaktív szer külföldről történő megrendelésével azt az országba behozta, így a bűncselekményt megvalósította – írja az ügyészség.

További programok »

FEL