Hol volt, hol nem volt... – D. Csontos Julianna tárlata a megyei könyvtárban

2023. december 2. 07:23 | Fajó Attila

„Hol volt, hol nem volt...” címmel nyílt meg Diósné Csontos Julianna önálló kiállítása pénteken a Békés Megyei Könyvtárban.

Juhász Zoltán, könyvtár igazgató köszöntő szavaiban a néhai intézmény alapító Lipták Pál pánkulturális tevékenységét idézte fel. Minthogy a legendás könyvtár igazgató összegyűjtötte, majd a könyvtárat mintegy eszközként használta a különféle műfajok fúziójára, a közösségi művelődés érdekében.

Varga János gitárjátékától fűszerezve, megelevenedett az érdeklődők előtt az alkotó, D. Csontos Julianna alkotói énje, ezt megerősítve Erdősi Géza mondott hosszabb beszédet, elemezve a képek, rajzok művészi mondanivalóját. 

– Nagyon boldog gyermekkorom volt, ami tehetségem van, azt kedves szüleimtől örököltem – mondta el D. Csontos Julianna, aki maga 1985-től 22 éven át volt munkatársa a csabai gyerekkönyvtárnak. Mint fogalmazott: az a súlytalan gondtalanság, ami a képekből árad, valóban életem része volt, amiért nagyon hálás vagyok.

A kiállítás december 30-ig látható a könyvtár földszintjén.

Galéria

További programok »

Kultúra

A kitelepítés és kuláküldözés volt a témája a békéscsabai Rubicon-estnek

A kommunizmus áldozatainak emléknapja kapcsán Békéscsabán rendezett kerekasztal-beszélgetést a Rubicon Intézet szerdán. A meghívott szakértők többek között arra keresték a választ, hogy Békés megyének milyen szerep jutott a kitelepítettek elhelyezésében és miért itt volt az egyik legerősebb a kuláküldözés. Az eseménynek a Mathias Corvinus Collegium békéscsabai képviselete adott otthont.
15:10
FEL