Hogy vásároljunk úgy ruhát online, mint a profik?

2018. április 27. 16:04 | Bugyi Diána

 

A netes rendelésnek kétségkívül lehetnek kockázatai. Senki sem szeretne egy teljesen más ruhát megkapni, mint amit kifizetett - vagy éppen nem kapni semmit. Ám a hozzáértők bombabiztosan azt szerzik meg, amit szeretnének.

 

Elfelejthetjük a pénztárnál kígyózó sorokat

 

A neten vásárolni sokkal kellemesebb, mint boltba járni. Nem kell például sorban állni, amit egy leértékeléskor nem spórolhatunk meg egy butikban sem.

Akár pizsamában ülve is kiválaszthatjuk és megrendelhetjük, amit a következő szezonban hordani szeretnénk. Semmit nem visznek el az orrunk elől, illetve sokkal ritkábban fogy ki a készlet épp a mi méretünkben. Egy bolt sem tud minden méretben és minden árnyalatban tartani egy adott darabot, a webshopok viszont csaknem mindig a teljes választékkal állnak a rendelkezésünkre.

Mit tehetünk, hogy a minimális kockázatot is kiküszöböljük, és mindig jó élményt nyújtson nekünk az online rendelés?

 

A méret a legfontosabb

 

Mivel ruhát, cipőt rendelünk, a legalapvetőbb, hogy tudjuk a saját méretünket. Ehhez érdemes tudni, hogyan kell helyesen levenni a méreteket.

Gyerekjáték, mondhatná bárki, de például a nők közül szinte senki nem tudja jól a saját mellméretét.

Nem árt a testalkatunkkal is tisztában lenni, illetve azzal, hogy mi áll jól nekünk és mi nem. Ha teljesen tanácstalanok vagyunk ezen a téren, kérhetünk időpontot profi stylisttől, aki megszabja a számunkra az ideális színeket, fazonokat.

 

Néha segít a gondon egy varrónő

 

Az is előfordulhat, hogy megkapjuk a megrendelt darabot, csodás a színe, az anyaga, remek lenne, csak egy kicsit eláll a nyaka. Nem kell elkeserednünk és visszaküldenünk - sok apróságot meg tud igazítani egy jó varrónő.

Keressünk egy szabászt a közelünkben, és sem az online, sem az offline beszerzett ruháknak nem kell búcsút intenünk - kivéve, ha mondjuk három számmal nagyobbak.

 

Nézzük meg a visszajelzéseket is

 

Válasszunk megbízható, régóta működő webshopot, amelyik garanciát vállal minden esetre, amikor elégedetlenek lennénk.

A legjobb webáruházak nemcsak cserét, hanem pénzvisszafizetést is garantálnak egy fix időhatáron belül.

Az áruknál érdemes megnéznünk, milyen értékelést adtak az eddigi rendelők. Ha az öt csillagból csak egyet ér el a vevők véleménye szerint egy termék, ne próbálkozzunk vele.

 

Az anyag is fontos lesz

 

Nézzük meg a termékjellemzőknél, milyen anyagból készült az adott darab. A műbőr csizmák például nem érik el a bőr változatoknak az élettartamát.

A természetes anyagok mindig megbízhatóbbak, ám sokszor komoly törődést igényelnek. Hajlandóak vagyunk kényes pulóvereinket gyapjú mosószerrel, áztatva, külön kezelve kimosni minden alkalommal?

Akár a most meglevő ruháinkat is átnézhetjük: mi az, ami kényelmetlen, hordhatatlan, szúrós, dórzsölős? És mi az, amit imádunk? Ha megvizsgáljuk, melyik milyen anyagból készült, tudni fogjuk, mit érdemes rendelnünk.

 

További programok »

Itthon

Gyula és Békés vármegye a díszvendége a csütörtökön kezdődő Utazás Kiállításnak

Csütörtöktől vasárnapig rendezik meg a 46. Utazás Kiállítást a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. Idén a rendezvény díszvendége Gyula, a történelmi fürdőváros, valamint Békés vármegye. A sikeres szereplés érdekében a jelentős turisztikai vonzerővel bíró települések részvételével tavaly év végén munkacsoport is alakult.
2024. február 20. 16:47
FEL