Hódmezővásárhelyen is épül az elkerülő

2016. május 31. 14:56 | Fekete Kata

Év végén megkezdődhet a hódmezővásárhelyi elkerülő út építése, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. beruházásában készülő út építésére kiírt közbeszerzési eljárás kedden jelent meg - közölte a NIF.

A Hódmezővásárhelyet északról új nyomvonalon elkerülő, 2×1 sávos kialakítású főúton 5 szintbeni, ebből két körforgalmi csomópont lesz, épül egy különszintű csomópont, egy vasút feletti felüljáró és egy kerékpáros aluljáró is, a végcsomópontot pedig egy vasutat és közutat külön szintben keresztező körhíd jelenti.     Ha a közbeszerzési eljárás eredményes lesz és a forrás rendelkezésre áll, a kivitelezés év végén elkezdődhet. A beruházást uniós és hazai forrásokból finanszírozzák. 
  A 47. sz. másodrendű főút Észak- és Dél-Alföld egyik fontos közúti folyosója, Debrecent köti össze Szegeddel. Az elmúlt évtizedekben Békéscsaba és Szeged között megépült Békéscsaba és Orosháza elkerülője. Tavaly 61 kilométer hosszan, közel 25 milliárd forint értékben, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) megbízásából a NIF beruházásában befejeződtek Békéscsaba és Szeged között a főút 11,5 tonnás burkolaterősítési és kerékpárút építési munkálatai. 
    A Hódmezővásárhelyet elkerülő 12,7 kilométer hosszú útszakasz a fejlesztés utolsó ütemeként épül meg, így a megyei jogú város 2018 tavaszára mentesül az átmenő forgalom, illetve a káros környezeti hatások alól - írja közleményében a NIF.

Forrás: MTI

FEL