Hihetetlen öngóllal és Czékus találatával győzött az Előre a kiesési rangadón

2023. február 19. 17:42 | Hidvégi Dávid

Története során először győzte le a Békéscsaba 1912 Előre a Szentlőrinc együttesét. A két csapat a labdarúgó NB II 24. fordulójában találkozott egymással a Kórház utcai stadionban.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–SZENTLŐRINC 2–0 (0–0)

Békéscsaba, 540 néző. Vezette: Farkas Tibor (Varga Gábor, Vad Anita)

BÉKÉSCSABA: Póser – Horváth P. (Hodonicki a szünetben), Albert I., Bora, Mikló – Váradi (Máris 59.), Zvara, Kitl M. (Futó 59.) – Czékus, Lukács R. (Farkas B. 59.), Hamed (Szabó Cs. 89.). Vezetőedző: Brlázs Gábor.

SZENTLŐRINC: Bese – Török, Keresztes B., Tamás L., László D. (Novák Zs. 84.) – Pintér Á, Kesztyűs (Múcska 65.), Hursán, Radosevics, Rétyi – Csörgő R. (Taipi 10., Kiss-Szemán 84.). Vezetőedző: Jeremiás Gergő.

Gólszerzők: Kiss-Szemán (85. – öngól), Czékus (90+3.)

A csabaiak eddig egyszer sem tudták legyőzni riválisukat: öt mérkőzésen három szentlőrinci siker mellett két döntetlen született. A lilák augusztusban közel voltak a sikerhez, 2-0-ra is vezettek, azonban a 94. percben végül Csörgő Raul találatával egyenlített a Baranya vármegyei gárda. Jeremiás Gergő csapata a mérkőzést megelőzően a szezon végén osztályozót érő 16. helyen állt, míg Brlázs Gábor együttese a szintén osztályozót jelentő 18. pozícióban.

A lila-fehér mezben pályára lépő Békéscsaba kezdte jobban a találkozót, hiszen a 4. percben rögtön két helyzete is adódott, de mindkét alkalommal Bese Balázs védett. A 10. percben az őszi meccs hőse, Csörgő Raul megsérült, helyére Alban Taipi állt be. A Szentlőrinc a 15. percben jutott el először a kapuig: egy baloldali beadás után előbb a korábbi csabai Hursán György, majd a télen az Újpesttől szerződtetett Ognjen Radosevic próbálkozott lövéssel, de a hazai védők blokkoltak. A 28. percben már közelebb állt a gólhoz a vendég csapat, László Dávid 20 méteres lövése a felső léc felett hagyta el a játékteret. A 35. percben Kitl Miklós löbbölt a vendég védelem mögé, de Lukács Raymond kapásból mellé lőtt. Egy perccel később ismét László próbálkozott, de a középre tartó labdát Póser Dániel hárította, így maradt a gólnélküli döntetlen az első félidő után.

 

A második félidőben a Szentlőrinc játszott jobban, de a szerencse a Békéscsaba mellé állt

 

A szünetben Brlázs Gábor frissített, a jobbhátvéd Horváth Péter helyére Hodonicki Márkot küldte be. A 48. percben Pintér Ádám ballal próbálkozott, de 20 méteres lövése mellé szállt. A másik oldalon Kitl Miklós lőhetett kapura egy 25 méteres szabadrúgást, azonban nem találta el a kaput. A hazaiak edzője újabb változtatásokra szánta el magát, az 58. percben beküldte Futó Zsombort, Máris Dominikot és Farkas Botondot, Kitl, Lukács és Váradi helyére. A 62. percben László cselezte be magát a tizenhatoson belülre, visszagurított labdáját Radosevic lőtte fölé. Egy percre rá Futó nagy bedobása után Albert István fejelt nem sokkal a kapu mellé.

(Fotó: Such Tamás)

A következő húsz percet a Szentlőrinc irányította, sorra alakította ki helyzeteit. A 67. percben Keresztes Bence bombája szállt kapu fölé. A 75. percben egy lapos beadást Radosevic lőtt kapura, a labda megpattanva egy hazai védőn a léc felett hagyta el a játékteret. Négy perccel később Hursán távoli lövését Póser bravúrosan, lábbal hárította. A 80. percben ismét a csabai kapus védett, ezúttal Pintér lőtt.

A 85. percben a Békéscsaba mellé állt a szerencse: egy kontratámadással Yasin Hamed futott el a bal oldalon, beadását Keresztes blokkolta, ám a játékos felszabadítása a csereként beálló Kiss-Szemán Pétert találta el, akiről a saját kapujába vágódott a labda (1–0). A Csaba a 93. percben végleg eldöntötte a meccset: egy újabb ellenakció végén Czékus Ádám cselezte ki a védőjét, majd higgadtan a kapu közepébe gurított (2–0).

A győzelemmel a Békéscsaba maradt a 18. pozícióban, de 24 pontjával két egységre megközelítette a Szentlőrincet. A rájátszás nélküli, bennmaradást érő 15. pozícióban jelenleg a Nyíregyháza áll 27 ponttal. A 16. Kazincbarcika szintén 27 pontos, míg a Szentlőrincnek 26 egysége van.

 

MESTERMÉRLEG

 

Brlázs Gábor: Rendkívül rossz játékkal sikerült megnyernünk a mérkőzést. Fásultan, tompán, enerváltan játszott a csapat, viszont gratulálnom kell a játékosoknak, mert két hete például remek meccset játszottunk, de nem tudtunk nyerni, vagy éppen ősszel, amikor idegenben 2–0-ra vezettünk a Szentlőrinc ellen, de az utolsó percben elvesztettünk két pontot. Most a szerencse mellénk állt, itthon tartottuk a három pontot, aminek nagyon örülünk.

Jeremiás Gergő: A csapatom jobban játszott, mint az ellenfelünk, volt is lehetőségünk gólt szerezni. Elég nagy hidegzuhanyként ért bennünket a Békéscsaba vezető gólja, amit nem is akárhogy szerzett. Végtelenül csalódottak vagyunk. A játékosaim jól használták a megnyíló területeket, felkészültünk a Békéscsabából. Sokszor sikerült a védelem mögé kerülni, de nem sikerült értékesíteni a helyzeteinket, ami a végén megbosszulta magát.

 

Galéria

 

További programok »

FEL