Hiába a járvány, nem nőtt a takarítócégek forgalma

2020. október 15. 06:22 | Vincze Attila

A koronavírus megjelenésével egyre többen fordítanak nagyobb figyelmet a takarításra és a különböző felületek fertőtlenítésére. Egy lapunk által megkérdezett takarítócég tapasztalatai szerint az otthoni munkavégzés miatt mégis visszaestek a megrendelések, egyedül a közintézmények igényelnek tőlük több fertőtlenítést.

A gyulai Dig-Build Kft.-nél az utóbbi időben szinte mindennapossá vált az olyan porlasztó készülékek használata, melyekkel a fertőtlenítőszert egyenletesen fel lehet vinni a felületekre. A modern megoldások mellett a cégnél természetesen a jól bevált nyirkos törlési módszert is alkalmazzák. Bagosi Tamás ügyvezető azt mondja, hogy a járvány ellenére inkább visszaestek a megrendeléseik. Ennek szerinte az az oka, hogy sokan otthonról dolgoznak, így mind a magán, mind a céges ügyfeleik kevesebb takarítást kérnek tőlük. A nagy forgalmú közintézményeknél viszont más a helyzet: mivel ők nem küldhetik haza a dolgozóikat, így náluk marad a rendszeres fertőtlenítés.

– A közintézményeknél figyelmet fordítottak arra, hogy a bent lévő dolgozókat védjék, így az aktuális szolgáltatót, mint például minket is megkértek arra, hogy időszakos fertőtlenítő takarításokat végezzünk napközben. Ez azt jelenti, hogy a sűrűn megfogott tárgyakat, kapcsolókat, kilincseket, csempefelületet mossuk le fertőtlenítő tisztítószerrel – fogalmazott a cég vezetője.

Vannak, akik úgy gondolják, hogy nem csak az otthonukat vagy az irodájukat fertőtlenítik rendszeresen, hanem az autójuk belső terét is. Ehhez az egyik legjobb megoldás az ózonos fertőtlenítés, hiszen az ózon nagyon hatékony vírus és gombaölő tulajdonsággal rendelkezik. A Magyar Autóklub békéscsabai műszaki állomásán is használnak olyan ózongenerátort, amely alkalmas a teljes utastér fertőtlenítésére.

– A vírusveszélyes időben minél sűrűbben, kéthavonta érdemes megcsináltatni ezt a fajta fertőtlenítést; normál körülmények között évente kétszer, tavasszal és ősszel is elegendő – hangsúlyozta Kliment László az autóklub békéscsabai szervizpontjának vezetője.

A tapasztalatok szerint az autósok inkább egy általános szerviz részeként kérik a fertőtlenítést, de olyan is van, aki kifejezetten ezért a szolgáltatásért tér be az autóklubhoz.

További programok »

Gazdaság

Digitalizálódnak a szakmák és ezzel jól járhat a társadalom

Hogyan alakítja át a digitalizáció a tudományok és a szakmák jövőjét? – ezen elmélkedtek „A technológia lehetőségei - az EMBER az új világban” című konferencián, amely a közigazgatás, a gazdaság, az oktatás, a biológia, az orvostudomány és a jogtudomány szaktekintélyeit szólaltatta meg. Az alkalmon különböző tudományágak és intézmények szakértői egy platformon vázolták jövőképüket a technológiai fejlődés perspektívájában, a békéscsabai Gál Ferenc Egyetem előadótermében.
17:35
FEL