Hétvégi szondáztatás: három ittas sofőr három békési településen

2017. május 14. 14:15 | Busi Ottó

 

Békés megyében május 13-án személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről nem érkezett bejelentés a rendőrségre.

Békéscsabán, a Bartók Béla úton 2017. május 13-án, 10 óra körül igazoltattak a rendőrök egy férfit, aki személygépkocsit vezetett. Két órával később Tótkomlóson, a Móricz Zsigmond utcában állítottak le egy szintén személygépkocsit vezető nőt. Az alkoholszonda mindkettőjüknél ittasságot jelzett, majd az illetékes rendőrkapitányságokon végzett további két légalkohol mérés eredménye is mindkét esetben pozitív lett. A rendőrök a férfi és a nő vezetői engedélyét is elvették és járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntető feljelentést tettek ellenük.

Szarvason, a Dózsa György utcából 2017. május 14-én, 2 óra 15 perc körül előállítottak a rendőrök egy férfit. Személygépkocsit vezetett és az igazoltatásakor végzett ittasság ellenőrzés eredménye pozitív lett. A Szarvasi Rendőrkapitányságon újabb két mérés erősítette meg a gyanút, hogy a férfi alkoholt fogyasztott, mielőtt elindult. A rendőrök bevonták a vezetői engedélyét és büntető feljelentést tettek ellene.

A Tótkomlóson előállított nőnek és a Szarvason igazoltatott férfinak utasa is volt. A rendőrség a történtek kapcsán ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy aki ittasan, vagy bódult állapotban vezet, nemcsak magát, hanem utasait és közlekedő partnereit is veszélyezteti. A rendőrség a közlekedési balesetek megelőzése érdekében rendszeresen végez közúti ellenőrzéseket azért, hogy az ittasan, illetve bódult állapotban vezetőket kiszűrje a forgalomból.

 

forrás: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

További programok »

FEL