Mától kötelező a szájmaszk az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön

2020. május 4. 18:42 | behir

Hétfőn megkezdődött a koronavírus-járvány elleni védekezés új szakasza.

Magyarországon május 4-én nem csak az érettségi vizsgák, hanem az új védelmi intézkedések is kezdetét vették. Ennek részeként az egyik legfontosabb változás, hogy kötelezővé tették a száj és az orr eltakarását az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. 

Kiss Róbert rendőr alezredes elmondta:  a járvány elleni védekezés második szakaszába léptünk, így fokozatosan, szigorú menetrend szerint biztosítják a korlátozások feloldását. 

Szólt arról, hogy Budapesten és Pest megyében az eddigi kijárási és nyitvatartási korlátozások maradnak hatályban. Az ország többi részén valamennyi üzlet, strand, szabadtéri fürdő, múzeum, állatkert kinyithat és látogatható, nyitvatartási idejük nem korlátozott. Az üzletekben és a tömegközlekedésben azonban szájat, orrot eltakaró orvosi maszkot, sálat vagy kendőt kell viselni – hangsúlyozta Kiss Róbert.

További programok »

Itthon

Surman László missziós igazgatóval a cigánymisszióról beszélgettünk

Az egyházak erősödő szerepét emelte ki a szociális ágazatban Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár. Békés megyében a Magyar Pünkösdi Egyház is ellát szociális feladatokat. A 7.Tv Aktuális című műsorában Surman László missziós igazgatóval Tóth Bianka műsorvezető beszélgetett.
2020. augusztus 8. 16:12
FEL