Hétfő délelőtt bezárt az Árpád Fürdő

2019. december 2. 17:23 | Behir.hu

Pontosan csak a csabai egészségcentrum 50-ese, ugyanis úszóverseny volt – mégpedig a diákolimpia városi döntője volt. Egyébként hat iskola, 230 tanulója állt rajtkőre.

– Minek örülnek az urak? – kérdeztem egy vad bandát az uszodában.
– Mert nem kellett iskolába menni! – érkezett a bő, meggyőző válasz.

 

Úszóverseny

Úszóverseny - Csirkefogók

 

No… ez a hangulat dominált végig az egész délelőttöt folyamán. Persze főleg nem a lógás, hanem inkább a sport és a verseny misztikus szimbiózisa miatt. És azt se felejtsük el, hogy ezek a gyerekek legalább heti 5 edzésre járnak, nem beszélve a hétvégi versenyekről/meccsekről sem. De hát ez egy ilyen szakma.

Azt követően az úszás szépségeiről, a város egyik legmagasabb úszóedzőjét, Szarvas Jánost, Bohus Ricsi trénerét faggattam.

 

Úszóverseny

Túri Gergő, Dobra Robi és Szarvas Jancsi (bácsik)

 

Alapvetően az ember – meséte –, azaz baba az egyik legtermészetesebb közegből kerül ki, mivel a magzatvíz ugyanolyan közeg, mint víz. Továbbá az is csodálatos, hogy itt a terheléssel nem teszed tönkre a gyerekek ízületeit; és az úszás kvázi minden későbbi sport előszobája.

Például a vízilabdáé.

A nap folyamán a kis Csirkefogók is helytálltak. És persze nem egy hátrány, ha egy pólós jól úszik (például a kazinczys Korcsok Nándi 50 méter gyorsban, aki váltóban lett bajnok.)

 

Úszóverseny

Nándi a hármason

 

Sok úszóból lesz vízilabdás, fordítva már kevésbé, hiszen más a vázuk – fordultam nagy bölcsen dr. Szilágyi Kristóf vezetőedzőhöz, aki elmondta, más izomzat kell a pólóhoz, hiszen más munkát is végeznek. Nagyon kevés olyan vízilabdázó van, aki szépen úszik; én kifejezetten rondán úsztam.

Galéria

Végül Mézes Virág úszóval, a Lencsési Általános Iskola egyik üdvöskéjével beszélgettem.

 

Úszóverseny

Virágom, virágom

 

– Sima volt?
– Annyira azért nem; a mellúszásban nagyon kellett hajtani.
– Hány érmed van?
– 68… talán.
– Az egy jó év volt a zenében… és hogy bírod a monotonitást?
– Jól.

Such Tamás

 

Úszóverseny

 

További programok »

FEL